Főkép

A Toldi Mozi és a Partvonal Kiadó bemutatja: erotikus-összművészeti estjét, mely a frissen megjelent Emmanuelle-könyvsorozat rendhagyó bemutatója.

 

Emmanuelle – hívó szó az erotika világában. Százmilliók szemében ez a név a szabad szerelem művészi megtestesítője. A könyv 1959-es, első megjelenése sokkolta a világot, és újraírta az erkölcs fogalmát. A 20. század kifinomult stílusú, kultikus regényfolyama még ma is merésznek számít, így újbóli megjelentetése – az erotikus irodalom jelenkori divatját szemlélve – különös aktualitást kapott. Most, az olasz, a német, a finn, a spanyol és a lengyel újrakiadásokkal párhuzamosan, a Partvonal is kiadja a legendás sorozatot, idén az első 2 részt. Az első rész újrakiadás, a második pedig most először jelenik meg magyar fordításban. Így a történet a legfrissebb generációkhoz is eljuthat.

 

Az est az első Emmanuelle-regény hírhedt filmes adaptációja, az Emmanuelle 1. köré szerveződik, melyet eredeti kópiáról, élő mozizenekari kísérettel élvezhetünk végig!

A filmet kíséri: a Syntax Cinema Orchestra, Magyarország egyetlen mozizenekara.

 

A zenés vetítést beszélgetés zárja, melyben a frissen megjelent Emmanuelle-köteteken túl általában az erotikus irodalom jelenkori divatjáról is szó lesz. A vetítést követő beszélgetés témája: Te megtennéd? Az erotika új jelenségei a populáris kultúrában és a hétköznapokban.

 

Az Emmanuelle könyvsorozat rendhagyó bemutatója

2013. szeptember 19. 19 óra, Toldi Mozi

 

A beszélgetés résztvevői:

• Antoni Rita irodalomkritikus, genderkutató

• Schnedarek Réka műfordító, az Emmanuelle 2. fordítója

• Szentesi Szilvia Magyarország első intimitás központjának, a Bliss központnak a vezetője

• Dr. Szilágyi Vilmos szexológus, a nyitott házasság ideájának hazai apostola

 

Az Emmanuelle 1. története

A 19 éves Emmanuelle követi kiküldetésben lévő férjét Bangkokba, és már a repülőúton érzéki kalandokba keveredik. Az egzotikus városban feltárul előtte a nyugati társaság meghökkentően szabados életmódja. Itt még a tizenöt éves, copfos kislány sem az, akinek látszik. Emmanuelle-nek férje és újdonsült barátnői mellett „hivatásos” mestere is akad, aki a szabad szerelemre nyitott lányt fokozatosan bevezeti a korlátokat nem ismerő, nagybetűs erotika világába.

 

Az Emmanuelle Est zenészei:

Nagy Krisztián Tódor – orgona, melodika, hang

Sütő Márton – gitár

Kiss Árpád – trombita

Vereb Szabolcs – szaxofon

Palatinszky Márton – basszusklarinét

Nagy Péter – nagybőgő

Badics Márk – dob

 

Belépő: 1200 Ft

 

Forrás és további információ:

https://www.facebook.com/events/618793168165499/?fref=ts

www.artmozi.hu

http://partvonal.hu/programok-jatekok