Főkép

Megjelent Dragon György első regénye, az „Űrcsilliárdos”, amely több szempontból is úttörő vállalkozás: ez az első, közösségi gyűjtés segítségével megvalósult könyv Magyarországon, amely megjelenését kizárólag a leendő olvasók finanszírozták. Ennek következtében ez egy „indie” kiadvány, teljesen független bármilyen kiadótól és terjesztőtől. Figyelem!!! A könyv bolti forgalomba nem is kerül, a projectet támogatók adományaik fejében kapják ajándékba a jövőben is. A kötet a www.dragongyorgy.hu honlapon rendelhető meg, tudnivalók a „Project támogatása” menüpont alatt találhatók.

 

A kötet elkészülésében egészen speciális, és a magyar könyvkiadásban eddig teljesen egyedülálló kezdeményezés az a kommunikációs módszertan, ahogy a szerző az olvasókkal tartotta a kapcsolatot. A leendő olvasók beleszólhattak a történetbe, így egy kicsit sajátjuknak is érezhették azt. Az internet segítségével több mellékszereplő, illetve egy űrhajó nevét is a közösség találta ki és szavazta meg, sőt, az „Űrcsilliárdos” blogján felmerült ötletekből néhány be is került a regénybe. Ez a kapcsolatot a későbbiekben sem szakad meg, ugyanis a kötet megjelenése után hetente/két hetente lesznek majd író/olvasó találkozók, amikor Budapest valamely nyilvános pontján egy sör vagy egy limonádé mellett kötetlenül lehet beszélgetni a regényről. Ezen rendezvények helyszínéről és kezdési időpontjáról a hivatalos honlapon (www.dragongyorgy.hu) található meg információ.

 

Az „Űrcsilliárdos” egy másik újdonsága a magyar piacon, az, hogy a regényhez ingyenes e-book készült, amelybe a történettel és a regény környezetével kapcsolatos háttérinformációk kerülnek. S ezzel még nincs vége…. Hiszen Magyarországon egyedülálló módon a könyvhöz egy űr-stratégiai játék is készült, amely ingyenesen letölthető a hivatalos honlapról (www.dragongyorgy.hu).

 

Forrás: www.dragongyorgy.hu