Főkép

Kiadónk, a Főnix Könyvműhely az elmúlt két évben több száz általános és középiskolával épített ki gyümölcsöző együttműködést. Ebből következően jelenleg elsősorban mesekönyvek és ifjúsági könyvek kiadásával foglalkozunk. Kínálatunk eleddig elsősorban ‒ néhány klasszikus hazai mesekönyv és gyerekregény kivételével ‒ a nemzetközi piacról beszerzett friss megjelenésű, gyakran első könyves szerzők műveiből áll.

 

Feltett szándékunk, hogy ezen mielőbb változtatunk!

Ennek első lépéseként 2013. július 28-ig várjuk magyar szerzők kéziratait a célközönséget tekintve az alábbi két kategóriában:

[A] 8-10 éves korosztály

[B] 10-12 éves korosztály

 

Előnyt élveznek a magyar szereplőket felvonultató művek, játszódjanak azok akár hazai környezetben, akár a világ bármely pontján, esetleg egy elképzelt világban, a múltban, a jelenben, vagy éppen a jövőben. Olvasóink szeretik a rejtélyeket, a nyomozást, az izgalmakat és a humort. Örömmel olvasnak különleges világokról, kalandos vakációkról, titokzatos kincsek felkutatásáról. Fontos nekik a család, a barátság, a… A felsorolás még hosszan folytatható.

 

A kéziratokat a fonixkonyv@fonixkonyv.hu e-mail címre lehet küldeni, tárgyként kérjük feltüntetni: „Kéziratra fel!”. Minden kézirat mellé várunk egy pár mondatos bemutatkozást, a beküldött mű rövid összefoglalóját (szinopszis), terjedelmét (karakterek száma) és a kategória ([A] vagy [B])megjelölését.

 

A beküldött művek beérkezéséről visszajelzést küldünk, a kiadásra való elfogadásról pedig 2013. szeptember 15-ig értesítjük az érintett szerzőket.

 

Akkor tehát még egyszer:

 

„Kéziratra fel!”

 

Forrás: Főnix Könyvműhely