Főkép

Benito Gonzalez a világ egyik legkiemelkedőbb jazz-zongoraművésze. Kenny Garrett zenekarával bejárta a világot, napjainkban a legnevesebb nemzetközi fesztiválok és jazz klubok színpadain zenél. 2004-ben első önálló, Starting Point című lemezével zeneszerzőként is felhívta magára a figyelmet. A lemez kiváló kritikákat kapott. 2005-ben Gonzalez megnyerte az egyik legrangosabb amerikai jazz zongoraversenyt, 2010-ben pedig a JazzTimes-tól megkapta "a világ egyik legkiemelkedőbb  új jazz-művésze" címet. Második lemeze (Circles) 2010-ben a Top10-ben szerepelt  Washington DC, New York és Detroit lemezeladási listáin. Kenny Garrett tavalyi évben megjelent Seeds From The Underground albuma, melyen Benito Gonzalez is közreműködött, Grammy jelölést kapott. Benito Gonzalezről rendszeresen cikkeznek a legjelentősebb jazz-zenei magazinok, többek között a DownBeat, a Jazziz és a JazzTimes.

 

A kiváló zongorista Hodek Dávid nevét Kenny Garrett zenekarában játszó Corcoran Holttól, illetőleg Benjamin Casy-től hallotta először, akikkel tavaly Dávid közép-európai turnéja során koncertet adott többek között a Művészetek Palotájában, ahol szerzőként is bemutatkozott. Hodek Dávid 3 évesen kezdett érdeklődni a dobok iránt, 5 évesen már Jávori Vilmos tanítványa volt. 2010-ben jelent meg első lemeze The First címmel, és még ebben az évben átvehette a Hans Koller Preis „Talent of the year” díjat. Dávid ma 15 évesen sikeres és elismert művészként különböző formációkban kápráztatja el színes játékával a közönséget.

Gonzalez gyakran játszik együtt New York egyik legkeresettebb nagybőgősével, a világszerte ismert Essiet Essiet-tel, aki többek között olyan sztárokkal lépett színpadra, mint Art Blakey, Benny Golson, Johnny Griffin, Kenny Kirkland, Mike Stern, Kurt Elling és még sorolhatnánk.

 

Helyszín: Budapest Jazz Club (1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.)

Dátum: 2013.06.10. 21:00

Jegyár: 3.900 HUF

 

Forrás: Budapest Jazz Club