Főkép

Végre, ezt is megértük!

 

Az idei tavasz számunkra nem csupán a napsütést és a meleget, no meg a Könyvfesztivált hozta el, hanem a jelek szerint megvalósul pár, évek óta húzódó tervünk is. Ezek közül a leglátványosabb, és mindenkit érintő változás honlapunk megújulása, ami – örömmel jelentem – a tegnapi nappal (2013. április 22.) megtörtént. Sokat vártunk rá, sokat dolgoztunk vele, de szerintünk megérte, mert az eredmény egy modern, dinamikus, mégis egyszerű oldal lett, ahol pár mozdulat, és máris a kiszemelt rovatnál vagyunk.

 

Tíz év alatt (igen, bizony idén már tíz évesek leszünk) komoly mennyiségű ajánlót, életrajzot, interjút, hírt, részletet és ki tudja még mit sikerült felhalmoznunk (a pontos szám tízezer felett van), szóval nagyon reméljük, hogy mindenki talál kedvére való olvasnivalót nálunk. Épp a hatalmas anyagmennyiség, no meg az eltelt évtized alatt végbement „evolúció” eredményeként bizony nem jutott idő arra, hogy minden bejegyzést megnézzünk, javítsunk, ezért kérek mindenkit, ha hibát talál az oldalon, küldjön egy levelet az ekultura (kukac) ekultura (pont) hu címre, hogy ki tudjuk küszöbölni azt.

 

Jelenleg nem csak a meglévő írásaink átalakítása zajlik az új belső szabványnak megfelelően, hanem egy másik, régóta dédelgetett tervünk is megvalósult: idén januárban végre bejegyezték az Ekultura.hu Kulturális Alapítványt. Hosszú szenvedés volt, de megérte, hiszen ezzel nem csak jogi személy került az oldal mögé, hanem lehetőségünk nyílik kilépni a virtuális térből, hogy elképzeléseink szerint hidat építhessünk a kultúra szereplői között. Hogy erre miként, és főleg mikor kerül sor, arról hamarosan bővebben beszámolunk, egyelőre az elképzeléseket egyeztetjük a lehetőségekkel.

 

Bár a külcsín megváltozott, a tartalom nem módosul, továbbra is a számunkra kedves, érdekes, izgalmas, klasszikus, kultikus, vagy egyszerűen csak jó könyvekről, filmekről, lemezekről mondjuk el véleményünket, a ránk jellemző színvonalon. Remélem, a következő tíz évben sem okozunk csalódást olvasóinknak.

 

Galgóczi Tamás

főszerkesztő