Főkép

A XX. Könyvfesztivál néhány újdonságára hívjuk fel a figyelmet.

 

Alexandro Baricco: Háromszor hajnalban

 

Három történet, három epizód egy szálloda halljában. Titkok és érzelmek, féltett gondolatok és sejtelmes vallomások Baricco legújabb könyvében. „A történet két emberről, egy férfiról és egy nőről szól, akik három alkalommal találkoznak, de találkozásuk mégis mindig egyetlen, az első és az utolsó is egyben” – tájékoztatja a gyanútlan olvasót a szerző.

Ahogy a Mr. Gwyn, úgy e könyv főszereplői is azzal a dilemmával szembesülnek, hogy folytassák-e tovább megszokott életüket, vagy vállalják-e az újrakezdés kockázatát. És nemcsak az előző kötet, hanem a Háromszor hajnalban szereplőinek élete is titkokat rejteget; történetük egy krimi izgalmasságát kínálja. És mire a hajnal reggelbe fordul, valamennyi titokra fény derül…

 

Oldalszám: 112 oldal

Ára: 2490 Ft

 

 

Bánffy Miklós: Egy erdélyi gróf emlékiratai

 

Az Egy erdélyi gróf emlékirataiban Bánffy Miklós visszaemlékezései, az Emlékeimből és a Huszonöt év kaptak helyet. A két memoár páratlanul izgalmas kortörténeti dokumentum, egyben kivételes szépirodalmi mű, ami rávilágít a 20. századi magyar történelem viharvert időszakának hétköznapjaira, szereplőire, s mint ilyen, hiteles képet fest a széthulló Monarchiáról, a lángba borult Európáról és Trianonról. És arról, ami utána következett…

Lebilincselő és izgalmas, hiteles és őszinte – ahogy azt megszoktuk Bánffynál.

 

Oldalszám: 624 oldal

Ára: 3990 Ft

 

 

Pion István: Atlasz bírja

 

Van benne slam poetry? Igen, van – és először szerepel a műfaj magyar verseskötetben, köszönhetően annak, hogy a nagyközönség Pion István nevét az első országos Slam Poetry Bajnokságon tanulta meg.

A szerző bemutatkozó kötete ennél jóval több: tízévnyi felkészülés eredménye. A versek legtöbbje először országos irodalmi folyóiratokban jelent meg, és aztán állt össze könyvvé. Központi témája a család, a közvetlen ősök történetének meséje, a rájuk való emlékezés lehetősége: mi marad belőlük haláluk után, s mi lesz azokkal, akik a helyükre lépnek. Ráadásul nem hiányzik a kötetből sem a politika, sem a szerelem.

Hogy mindezek terhét ki lehet-e bírni, arra Atlasz, ez a görög erőművész ad választ.

 

Oldalszám: 88 oldal

Ára: 1490 Ft

 

 

Makkai Sándor: Magyarok csillaga

A Magyarok csillaga az államalapítás forrongó időszakába enged bepillantást, slátnoki erővel jeleníti meg a sorsdöntő és sorsformáló korszakot, amikor hajszálon függött a magyarság léte és jövője. Géza fejedelem és fia, István elszántsága és a kereszténység melletti elkötelezettsége megrázó és megdöbbentő élethűséggel tárul fel az olvasó előtt.

A Kiadó e regénnyel indítja útjára a Makkai-életművet, következő darabja a Táltoskirály című történelmi munka

 

Oldalszám: 260 oldal

Ára: 3290 Ft

 

 

Márai Sándor: Régi Kassa, álom…

 

Márai Sándor és Kassa neve örökre összeforrt életében és halála után is. A "kassai polgár" egyértelműen őt azonosítja mindenki számára és összefoglalja az író életének két fontos sarkpontját. Kirakni rajzod, Régi Kassa, álom – írta Cassovia című versében s maga is ezt tette évtizedeken keresztül: szülővárosában nőtt fel, itt tanul a premontreieknél, az egyik helyi lapban jelennek meg első írásai.

Felnőttként ide jár vissza az eltűnt-elveszett gyermekkort keresni, s művek sorában megalkotja a légkört és családot körülölelő Kassa-mítoszt, mely nélkül aligha érthető a Márai-életmű.

Kötetünk a Budán lakni világnézet párdarabja, „előzménye”, egy hosszabb tanulmányban és tízfejezetnyi műrészletben tárja fel író és szülőhely kapcsolatát, s az ehhez társított fotók felidézik a mai olvasó számára is a Márai-álomvilágban élő Kassát.

 

Oldalszám: 144 oldal

Ára: 2990 Ft