Főkép

A XX. Könyvfesztivál néhány újdonságára hívjuk fel a figyelmet.

 

Goda Krisztina: Berti, a rószaszín barika

 

Egyik birka olyan, mint a másik?

Egy napon a gyanútlanul legelésző családfő, Bégető Bernát családjába megérkezik a hetedik poronty, Berti. Ám a szülők örömét beárnyékolja a meghökkentő tény, hogy a legifjabb jövevény gyapja rózsaszín. Mit szólnak vajon a bölcsek? Megtűrik majd Bertit a nyájban?

Goda Kriszta (és Udvardi Jenő) képeskönyve egyszerre szól a másságról és a beilleszkedésről, a szülői elfogadásról és a szeretetről (ami képes összetartani a családot). Mert egyik birka sem olyan, mint a másik.

Berti és a festés történetét a Magyar Televízió is műsorára tűzi.

 

Oldalszám: 48 oldal

Ára: 2490 Ft

 

 

Jeney Zoltán: Rév Fülöp Fajszföldön - A második utazás

 

Várostrom, varázslat, lovagi torna.

Mindez Balatónia szomszédságában, a fajszok földjén, ahol az udvaronccá cseperedett Rév Fülöp újra fontos szerepet kap, és azt is megtudja, mi a teendő, ha jönnek a siófok.

De hova lehetett Fajszföld uralkodója, Hatodik (Torkos) Hollád király, aki szőrén-szálán eltűnt?

 

Oldalszám: 240 oldal

Ára: 3490 Ft

 

 

Vidra Gabriella: A barlang titka

 

Ki tudnál mosni a fagyos vízből fél uncia aranyat? Túlélnél egy igazi grizzlytámadást? Vállalnád egy titkos üzenet elvitelét az amerikai polgárháború közepén?

Krisztiánék Amerikában is nehéz feladatokkal találják szembe magukat. Beutazzák Kanadát, végigizgulják a híres springfieldi halálrohamot, végül Peruban, a Machu Picchu-nál kell helyt állniuk. A negyedik kötetben végre fény derül a Tudás-könyveinek a titkára, és a meglepetéseket rejtő múltra. Sikerül vajon az öt kamasznak legyőznie a Gonoszt, és visszaadnia az ellopott tudást az emberiségnek?

 

Oldalszám: 350 oldal

Ára: 3990 Ft

 

 

Finy Petra: Szárnyak és paták

 

Pego, a pegaurfiú az átlagosnál kisebb szárnyakkal él a felhők fölötti Patagóniában, ám annál nagyobb elszántság és bátorság lakozik benne. Míg testvére, Gigi hatalmas lila szárnyakkal röpködhet, mint bármely patás-szárnyas pegaur, addig Pegónak meg kell vívnia a harcot, hogy apró zöld szárnyai végre a magasba emelhessék.

Lezuhanva a földre, megismerkedik Glendával, a kovács ányával és annak öcscsével, Glúval. Glu, a feltaláló, noha cukorbeteg, mindig kész a kalandokra. Hogy miért segít Pegón, vagy hogyan szabadítják ki a ketrecbe zárt lényeket, megtudhatja mindenki ebből a varázslatos történetből.

 

Oldalszám: 60 oldal

Ára: 2990 Ft