FőképAz idei rendezvény kiemelkedő sikerei között volt az Il Giardino Armonico nyitóelőadása, Claudio Abbado és az Orchestra Mozart koncertje, a négyszer visszatapsolt Joshua Bell és az Academy of St Martin in the Fields estje, a két passió, illetve Marc Minkowski, a két gyönyörű ráadást adó Patricia Petibon, a Danish Dance Theatre és Carmen Cortés fellépése. Az egyik legnagyobb érdeklődés a Snétberger Ferenc és Richard Bona koncertjét övezte. A világhírű basszusgitáros az eredetileg tervezett fellépés mellett a Snétberger Zenei Tehetség Központ vizsgaelőadására is beállt zenélni az intézményben tanuló fiatalok és gyerekek mellé.
A BTF a fiatal művészeknek is teret adott, a Baráti Kristóf, Várjon Dénes és Várdai István trió, Xiao Wang, Kodzsi Nakadzsima, Fülei Balázs, Varvara Nyepomnyascsaja és Josef Špaček is sikert aratott.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál kapcsán ezernél is több sajtómegjelenést regisztrálhattunk. A napi- és hetilapok, a televíziók, rádiók kulturális műsorai, valamint kulturális portálok rendszeresen foglalkoztak az eseményekkel, aktualitásokkal, s a havi magazinokban is mindenütt beszerkesztették az ajánlókat. A számtalan beharangozó, ajánló hír, cikk, tudósítás, kritika mellett összesen 170 interjút diszponáltunk.

A rendezvény a tizenhét nap alatt, több mint húsz helyszínen, hetven programot látott vendégül. Bár az adatok feldolgozása még folyamatban van, az már tudható, hogy a fesztiválra több mint 25 ezren váltottak belépőt, ami mintegy 120 millió forintos bevételt hozott. A látogatottság 98 százalékos volt, az eseményekre (az ingyenes programokkal együtt) körülbelül 45 ezren látogattak el.

A Vörösmarty téren április 14-ig - hétvégén programokkal - folytatódik a BTF kísérőprogramjaként megrendezett Tavaszi Vásár, ahol kézműves ételeket és italokat kóstolhatnak, valamint egy szakmai zsűri által kiválasztott kézműves tárgyakat, ruhákat és kiegészítőket vásárolhatnak a látogatók.

A fesztivál 2014-ben március 21. és április 6. között kerül megrendezésre, melynek programján a szervezők már dolgoznak.

Forrás: www.btf.hu