Főkép

A történet olvasása közben olyan világot ismerhettem meg, ahol a Tízek tanácsának arkangyalai választott területük korlátlan hatalmú urai, alattvalóik között angyalok, vámpírok és embereket egyaránt akadnak. A vámpírok teremtésével kapcsolatos sztereotípiák, elvárások ebben a történetben nem érvényesülnek, a szemfogas teremtmények itt ugyanis az eddig ismertektől teljesen eltérő módon nyerik el halhatatlan életüket. Az örök életnek azonban ára van: száz év szolgálat. A vérrel aláírt szerződés megszegése esetén különleges képességekkel rendelkező született vadászok erednek a bűnös nyomába és kísérik vissza urához. A játszma szereplői között kialakult egyensúly igen érzékeny, bármelyik fél változása, a megszokottól eltérő viselkedése sok ember életét befolyásoló, könnyen tragikussá válható eseményeket indíthat el.
 
Elena Deveraux született vadász, az egyik legjobb a szakmájában, aki nem fél a veszélytől, ez alkalommal azonban olyan megbízást kap, amely még őt is rettegéssel tölti el. Raphael, New York hideg és kegyetlen arkangyala lesz a megbízója, a feladat végrehajtása pedig szinte lehetetlennek tűnik. Elena tudja, hogy egyetlen rossz mondat vagy hiba is kivívhatja az arkangyal haragját, akinek egy ember élete a semminél is kevesebbet jelent.
 
A szerző a történet folyamán tökéletes arányban vegyíti a természetfelettit, az akciót, az izgalmat, a feszültséget, a kegyetlenséget, a titkokat és az érzékiséget. A világ társadalmi berendezkedése már önmagában is érdekes és olvasmányos szituációkat teremt, amelyre a koronát az angyalok, főleg az arkangyalok különlegessége helyezi fel. Nalini teljesen elvarázsolt az angyalszárnyak leírásaival, melyekből rengeteg szerepel a könyvben és mindannyiszor ámulatba ejtett, amikor egy újabbat olvastam. Őszintén szólva irigyeltem Elenát, aki kinyújthatta a kezét és megérinthette ezeket a pompázatos és minden angyal esetében egyedi testrészeket.
 
Persze a szárnyak mellett a karakterek sem elhanyagolhatóak. Elena egy különleges képességekkel született, erős akaratú, nehéz múlttal rendelkező nő, akinek mégis hatalmas szíve van, őszintesége és céltudatossága pedig egyszerűen megindító. Raphael hidegsége, embertelensége és kegyetlensége a történet elején egészen megdöbbentett, ugyanakkor vonzott is. Kettejük kapcsolatának alakulásában Elena pengeélen táncol, gyakorlatilag játszik a halállal, míg Raphaelnek a jelenlegi állapotához képest emberibbé kell válnia. Nalini a mellékszereplőket sem hanyagolja el, hol itt, hol ott szór el egy-egy információmorzsát, amelyeket felcsipegetve elkezdett érdekelni a múltjuk, sorsuk, titkait, különösen a Hetek tagjaié, akik megingathatatlan hűséggel gondoskodnak Raphael védelméről. Dmitri, Jason, Illium, Méreg, mind nagyon érdekes és összetett karakterek.
 
A rengeteg információ, szereplő és érzelem mellett azért még mindig a feladat végrehajtása a fő téma, hiszen ez adja a történet alapját. A vadászat helyenként kegyetlen, véres és durva jelenetei adnak egy alaphangulatot az eseményeknek, amelyek jól passzolnak az arkangyalok hidegségéhez, valamint a vámpírok számító jelleméhez. A történetnek ez a sötét és kegyetlen oldala az, ami megteremti az egyensúlyt és az erős érzelmek, meghitt pillanatok, érzelmi változások ellenére sem engedi, hogy a regény átcsapjon egy szimplán romantikus történetbe.
 
Sorozatindítónak nagyon erősre sikerült a könyv, ami egyszerre szórakoztató, izgalmas és érzéki. Könnyen magával ragad és nehezen ereszt ez a világ, amely főleg a lények miatt olyan különleges. Ami igazán örvendetes, hogy ezzel nincs vége párosunk kalandjainak, hiszen sorozatról van szó, vagyis a következő részek is róluk fognak szólni. A kötetet és a sorozatot nyugodt szívvel ajánlom a fantasyt kedvelőknek, közülük is elsősorban inkább a hölgy olvasóknak.