FőképA karizmatikus frontember Ville Valo és zenekara a HIM idén visszatér: április 29-én jelentetik meg sorban nyolcadik stúdióalbumukat. A Tears on Tape névre keresztelt korong biztosan nem fog csalódást okozni a rajongóknak: a 13 dalos lemez egyszerre zúzós és szívszaggató. A 2003-as Love Metal dicsőségét idézi meg, és ez nem véletlen, hiszen a producer munkálatokat újra Hiili Hiilesmaa látta el.

„Kemény zenét akartunk úgy, hogy közben megmaradjon a szentimentális vonal is- nyilatkozta a frontember- Próbáljátok meg elképzelni, milyen lenne Rambo és az Angol beteg találkozása, és akkor nagyjából tudjátok, miről beszélek. Hiába vannak súlyos gitárriffek, mégis végig gyengéd érzelmek húzódnak meg a háttérben. A csapattal hosszú múltra tekinthetünk vissza,  és ez lehetővé tette azt, hogy a lényegre koncentráljunk, ami nem más, mint hogy minél jobb dalokat készítsünk, amik minél jobban szóljanak, és mindezt valami egységes masszává gyúrjuk.”

A HIM védjegyévé vált Heartagram kitörölhetetlen nyomott hagyott a zenei életben. Több mint 8 millió lemezt adtak el világszerte, az ő nevükhöz fűződik a legjobban fogyó finn kislemez (Join Me In Death), és ők voltak az első finn együttes, akiknek lemeze (a 2005-ös Dark Light) az USA-ban is bearanyozódott.

Forrás és további infó:
http://www.universalmusic.hu/
http://www.heartagram.com

Kapcsolódó írásaink:
HIM: Dark Light (CD)
HIM: Venus Doom (CD)
HIM: Screamworks: Love In Theory And Practice, Chapters 1-13 (CD)
HIM: Digital Versatile Doom (CD+DVD)