FőképA 30 éves „Magyar Örökség“ kitüntető címet viselő Kossuth-díjas Ghymes együttes vadonatúj lemeze 30 Fényév címen jelent meg tavaly év végén. Ehhez kapcsolódóan az együttes 2013. március 1-én tartja első lemezbemutató koncertjeit a budapesti Thália Színházban 17 és 20 órai kezdettel.

A Ghymes zenekar pályafutása szinte példa nélküli és páratlan sikertörténet: működésük alatt eddig 18 önálló albumot jelentettek meg, ezek közül 10 platina és immár 4 aranylemezzé vált.A lemezek sikere bizonyíték arra, hogy a minőségi, érzelemgazdag és fajsúlyos zenére, értékes gondolatokra mindig igent mond a közönség. A Ghymes munkássága az egyetemes kortárs kultúra kitörölhetetlen részévé vált úgy, hogy értéket teremtett, hordozott és őrzött meg.

A Ghymes dalaira a már jól ismert, sajátos stílus a jellemző, melynek meghatározója Szarka Tamás zenéje és irodalmi értékű szövegvilága. Ezt egészíti ki Szarka Gyula népzenei alapú szerzői zenéje. A Ghymes zene hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad. A zenekar vallja, hogy az abban a pillanatban megszólaló ÉLŐ muzsika energiája, varázsa a feltétele és záloga sikereinek.
Szarka Tamás – ének, hegedű, gitárok, koboz
Szarka Gyula – ének, gitár, basszusgitár, bőgő
Jelasity Péter – szaxofon
Jász András – szaxofon
Rácz Roland – szintetizátor, nagydob
Kún Csaba – szintetizátor
Lau János – dobok

Ghymes 30 fényév lemezbemutató koncertek
Thália Színház
2013. március 1., péntek 17:00 órától és 20: 00 órától
Az előadásokra jegyek a színház jegypénztárában kaphatók korlátozott számban.
Jegyárak (ülő): 5900, 4900, 2900 Ft

Forrás és további információk: www.ghymes.hu