Főkép1981
A két fanatikus rockzene rajongó, Cselőtei László és Lénárd László gimnáziumi éveik alatt ismerkedtek meg. Gyűjteményükben akkor már számos LP és külföldi rock újság szerepelt.
 
1986
Egy tavaszi napon egy külföldről kapott fekete-fehér rock fanzine-t (rajongók által készített magazin) lapozgattak, amikor kipattant a fejükből a lehetetlen ötlet: Saját újságot kéne készíteni! Az álmodozás éjjelbe nyúlt, de hajnalra megérett az elhatározás és a terveket nemsokára tettek követték.
 
Nekiálltak, hogy megírják a véleményüket az épp akkor aktuális népszerű rock lemezekről, külföldi újságokból interjúkat fordítottak, majd szüleik írógépén, olló és ragasztó segítségével összeállt az első lapszám.
 
Még jóval a Vasfüggöny porba hullása előtt, egy külvárosi nyomdában, 200 példányban megszületett a Metallica Hungarica magazin. Egy budapesti metal fesztivál alkalmával percek alatt elkelt a teljes nyomtatott mennyiség. A fiúk ekkor már tudták: ez lesz az életük, ebből országos újságot kell létrehozni!
 
1987
A következő év tavaszán már készen is volt a második szám, amely 25 évvel később, az immár Hammerworld néven havonta 11.000 példányban megjelenő, 116 oldalas, színes havi rockzenei magazin mellékleteként, reprint kiadásban újra napvilágot látott.
 
1989
A Vasfüggöny lehullott és a Metallica Hungarica stáb szövetséget kötött Európa legnagyobb rockzenei újságjának kiadójával, a Metal Hammer csoporttal. Ettől kezdve a lap Metal Hammer Hungarica néven jelent meg Magyarországon.
 
1990-1997
A 80-es évek elejének tinédzser álmai egymás után kezdtek testet ölteni. A két László bekerült a hazai zenei élet körforgásába. Saját magazinjuk mellett publikáltak más újságokban, szerkesztői és műsorvezetői voltak a Petőfi Rádió fél évtizeden át működő Heavy Metal Híradó című heti műsorának, valamint az egész éjszakás, negyedévenként jelentkező Metal Éj című programnak. A Nagy Feró féle Rockkalapács tv műsor szerkesztőiként is dolgoztak. Zsűriztek számtalan tehetségkutatón, részt vettek író-olvasó és közönségtalálkozókon.
 
1997-2012
A folyamatos fejlesztések során, kiváló munkatársak közreműködésével, az újságra alapozva először egy hanglemez bolt nyílt Hammer Zenebarlang néven, mely később hálózattá bővült. Lépésről lépésre épült a zenei birodalom. 1998-ban létrejött a Hammer Records, egy zenei kiadó, mely jelenleg a hazai rock előadók túlnyomó részének kiadványait gondozza. A Hammer Music Productions terjesztő részleget külföldi hanghordozók importjára és a hazai albumok terjesztésére hozták létre. A számos tevékenység között jelentős még a Hammer Concerts működése, melyhez klubkoncertek, koncert sorozatok és nagy, open air fesztiválok szervezése fűződik.
 
2012 december
Megjelent a Hammerworld magazin 250. száma.
 
A Hammerworld magazin és a köré épült cégcsoport jó erőben és nagy tervekkel néz a második 25 év elé. Az alapvető cél továbbra is a hazai zenerajongók magas szintű, hiteles és naprakész tájékoztatása, szórakoztatása.
 
Két zenerajongó tinédzser álmaiból kitartó munkával 25 év alatt így lett valóság.

25 ÉV (1987–2012)
Több mint 2.500.000 ELADOTT PRINT MAGAZIN PÉLDÁNY
(jelenleg 116 oldal, 10 megjelenés évente, minden példányhoz ingyenes CD melléklet)
Több, mint 10.000.000 OLVASÓ
Több, mint 1.500.000 ELADOTT CD
Több, mint 500 ZENEI ALBUM A KIADÓ GONDOZÁSÁBAN
Több, mint 130 KONCERT ÉS FESZTIVÁL A CÉG SZERVEZÉSÉBEN

 
Long Live Rock’n’Roll!

Forrás: www.hammerworld.hu/