FőképChris Dave még nem volt húszéves, amikor Kenny Garrett együttesével fellépett a Pecsában. Ha a dobolásban radikálisan újszerű, egyéni játékot keresünk, jó helyen járunk a koncertjén, ahogy akkor is, ha nagyon mai és intenzív zenei élményre vágyunk.
 
Chris Dave valószínűleg a legveszélyesebb dobos a földön. Teljesen újraértelmezi azt, amit dobbal megtehetsz. – Questlove (the Roots)
 
Chris Dave játéka utánozhatatlanul egyéni, mégis tökéletesen működik bármilyen zenei szituációban. Mindezt jól példázza egy nem is olyan rövid felsorolás zenészpartnereiről, akik meglehetősen különböző stílusok legnagyobbjai: Adele, Beyonce, D’Angelo, Terrence Blanchard, Wynton Marsalis, Pat Metheny, Mos Def, Erykah Badu, Talib Kweli, Jill Scott, Meshell N’Degeocello, Lalah Hathaway, Sonny Rollins. Jazz körökben néhány hónapja itthon is nagy feltűnést keltett Robert Glasper Experiment Black Radio című lemeze, melyen szintén Chris Dave dobol.
 
Saját zenekarával rengeteg stílust bejárnak; saját szerzeményeik mellett feldolgozásokat is játszanak (Jimi Hendrix, Fela Kuti, J Dilla, Radiohead).

A Chris Dave and the Drumheadz zenekar tagjai:
Jermaine Williams – basszusgitár
Kebbi Williams – szaxofon
Isaiah Sharkey – gitár
Chris Dave – dob
 
Amikor tehetjük, egy hazai együttest is bemutatunk, akiknek zenéje, hozzáállása egyértelműen kapcsolódik az est fő fellépőjéhez. Ez az együttes mi más lehetne ezúttal, mint az Amoeba, akik nagyon friss és hiánypótló zenéjükkel gazdagítják a hazai klubéletet. A mostani bővült felállásában kb. egy éve játszik együtt a négy zenész. A kezdeti trió formáció Sabák Péter összehívására jött létre a (ma is aktív) Fixi4 nevű hip-hop bandában való közös zenélések élményeiből fakadóan. Közös gyökereiket funk, jazz és hip-hop szituációkban érték tetten, valamint az elektronikus beatmaker hozzáállás is közös halmazt jelent az együttes kebelezési területében.

Az Amoeba zenekar tagjai:

Sabák Péter - basszusgitár, szintetizátor, szempler, vokál
Sági Vanis Viktor - gitár, szempler
Bognár Szabolcs - rhodes, effektek
Boros Levente - dob, szintetizátor

Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza
Időpont: 2012. november 14. 20:00
Jegyár: 3500 Ft / elővételben: 3000 Ft

Forrás: www.trafo.hu