FőképA magyarországi fürdőkultúra több mint 2000 éves múltra tekint vissza. A Magyar Fürdőszövetség által kezdeményezett rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet különleges kincseinkre: a gyógyvízre, a gyógyfürdőkre és a magyar fürdőkultúra értékeire. Ezen alkalomból fővárosunk négy fürdője különböző programokkal és kedvezményekkel kedveskedik vendégei számára. Továbbá iskolalátogatásokra is sor kerül, melynek során a gyerekek a fürdőkultúra történetét ismerhetik meg.

Széchenyi fürdő
A jövőre 100. évfordulóját ünneplő komplexum, emeleti fitness termében a MindQuest lebilincselő és élő stratégiai csapatjátékában tehetik próbára magukat az érdeklődők. Mindezt díjtalanul. Előzetes regisztrációs lehetőség (2-5 főig): info@mindquest.hu. A fürdő ingyenes idegenvezetéssel és egyszeri termálvíz kóstolással is várja előre regisztrált látogatóit. A látogatások 40 főre maximalizálva indulnak a Kós Károly sétány felőli bejárattól 11 és 16 órakor. A látogatás fürdőzést nem tartalmaz. Időtartama: kb. 30 perc. Előzetes regisztrációs lehetőség: szechenyi@spabudapest.hu

Gellért fürdő

Fővárosunk leghíresebb termálfürdője, a "Miniszterek gatyában" című fotókiállítását ajánlja megtekintésre. Az 1930-as évek politikusairól, színészeiről, művészeiről készült képek kerülnek bemutatásra. A fürdő a Széchenyihez hasonlóan előre regisztrált ingyenes idegenvezetéssel koronázza meg programkínálatát. A látogatások 25 főre maximalizálva indulnak a bejárattól 11 és 14 órakor. A látogatás fürdőzést nem tartalmaz. Időtartama: kb. 30 perc. Előzetes regisztrációs elérhetőség: info.gellert@spabudapest.hu.

Rudas fürdő

A török hódoltságból megmaradt fürdő a szauna szerelmeseinek kívánságait teljesíti ingyenes felöntések formájában, szaunamester vezetésével. Programok száma: 5. Időtartam: 12:00-17:00, 15 perc /program. A gőz maximális befogadóképessége: 14 fő. Emellett 20%-os kedvezményt biztosít a masszőr és testradír szolgáltatások áraiból.

Dandár fürdő

A Gellért fürdő vizével megegyező Dandár fürdő 50%-os belépési kedvezménnyel várja a testi-lelki feltöltődésre vágyó vendégeit.

Időpont: 2012. október 13.

Forrás és részletek: www.budapestgyogyfurdoi.hu