Főkép Hentelős szappanoperánkban eljutottunk odáig, hogy:
- a háború átmenetileg szünetel, a jók a hátország megtisztításával foglalatoskodnak.
- Felix ismét becsajozott, persze a körülmények messze nem ideálisak erre.
- Gotrek még mindig keresi a végzetét, az értelmes végzetét.
- Nathan Long újított, mivel ebben a kötetben olyan történik, amire még nem volt példa.
 
Eme reklámszagú vezetés után jöjjön a jól megérdemelt szórakozás. A sorozat tizenkettedik része izgalmasan kezdődik, hiszen a setét sarokban tekintélyes méretű zombihad gyűlt össze, hogy az előző részben felbukkant idióta remete vezetésével lerohanja a világot, kicsináljon minden élőt, aztán boldogan éljen, míg meg nem hal. Illetve boldogan haljon, míg fel nem támasztják. Illetve nem tudni mi lesz később, egyelőre mindenki pusztulását akarják. A remetéről pedig kiderül, évszázadok óta ténykedő nekromanta, aki nem csupán halhatatlan, hanem komoly varázserővel bír.
 
Ez mindenesetre a sorozatban korábban nem tapasztalt fejlemény, hiszen eddig még nem volt példa arra, hogy két egymást követő rész története között a két főszereplőn kívül más kapcsolat is legyen. Mindenesetre ez nagyon tetszetős megoldás, a zombisereg ténykedése pedig bizton állítom, minden szerepjátékban edződött olvasó lelkét felkavarja majd, s garantáltan eszébe jutnak a hajdan játszott kalandok. Akinek viszont kimaradt az életéből ez a fajta időtöltés, az pusztán élvezze a jól felépített mészárlást.
 
Ráadásnak ott az elkerülhetetlen jellemfejlődés, öröm olvasni törpuram vívódását, amikor a biztos halál (amire ugyebár esküje kötelezi) és szögesfejű vadásztársa (Orrharapó Snorri) megmentése között kell választania. Ehhez képest Felix szerelmi élte egyszerű sétagalopp, feltéve, ha az ember tízezer zombi társaságában óhajt szerelmet vallani és ágyba bújni szíve hölgyével.
 
A történetnek itt még nincs vége, legalább két nyitott szál igényli a további foglalatosságot, de mivel utolértük az angolszász kiadásokat, most egy darabig várnunk kell. Ez a szünet azonban remek alkalom arra, hogy a sorozatból kiírt Ulrika vámpírkalandjaival töltsük az időt (az első rész Vérszülött címen már megjelent idehaza). Aztán személy szerint kíváncsi vagyok Nathan Long sabrepunk regényére, de nem sok esélyt látok a magyar kiadásra.