FőképA finn csapatot aligha kell bemutatni, hiszen jellegzetes stílusukkal, magával ragadó előadásmódjukkal már itthon is letették névjegyüket. Egyedülállóak a világon, mivel nincs még egy olyan együttes, melyben három klasszikus múlttal rendelkező csellista játszana. Ők azok, akik megmutatták, hogyan lehet átmenetet képezni a klasszikus zene és a heavy metal között anélkül, hogy valamelyik is vesztene értékéből.

1996-ban robbantak be a zenei életbe Metallica feldolgozásalbumukkal, megalakulásuk óta 7 stúdiólemezt jelentettek meg, volt olyan album, amelyen Faith No More-, Sepultura-,  Pantera-, vagy Rammstein-feldolgozás is szerepelt a saját szerzemények mellett.

Legutóbbi albumukról például így írnak:
„Bármilyen stílusban dolgoznak is – az atmoszférikus bevezetőtől a lüktető ritmusokig – a zenéjük mindig megragadó, dinamikus és dallamokkal teli. Hetedik albumukkal, a 7th Symphony-vel a banda egy olyan korongot alkotott, amely nemcsak szimfonikus, hanem maga a szimfónia.”

Az elmúlt években minden stúdióalbumukon vendégszerepelt valaki a rock/metal világ aktuális kedvencei közül. A Guano Apes énekesnőjével, Sandra Nasickal készítették el a „Path” című dalt, a „Bittersweet” című dalban a HIM énekese, Ville Valo és a Rasmus frontembere, Lauri Ylönen is hallható. De zenéltek együtt a Slayer-dobos Dave Lombardóval és a Slipknot énekesével, Corey Taylorral is. A Rammstein vokalistája, Till Lindemann egy Dawid Bowie és Brian Eno által énekelt dal átdolgozásában, a „Helden”-ben, míg a Three Days Grace énekese, Adam Gontier az „I Don`t Care” című nótában énekelt.

Pályafutásuk valamennyi évében tartogattak meglepetéseket: hol monumentális koncertekkel, hol pedig olyan lemezekkel lepték meg rajongóikat, ami igazi kirándulás volt a klasszikus zene rejtett világába. Albumaikból eddig több mint 4 millió példányt adtak el.

A finn világsztárok július 28-án érkeznek a debreceni Campus Fesztiválra. A nagyerdei rendezvény zenei kuriózumainak ráadásul ezzel még nincs vége.

További programok és jegyárusító helyszínek: www.campusfesztival.hu