Főkép
Budapest Jazz Club (1088 Budapest, Múzeum utca 7.) - 2012. júniusi koncertek
 
2012. június 1. 21:00

Harmónia Jazzműhely: Rozsnyói Péter Trio
Rozsnyói Péter ragyogóan tehetséges és eredeti fiatal jazz zongorista, akit pályatársai is nagyon nagyra tartanak. Jóformán egyedülálló abból a szempontból, hogy Jacques Loussier-vel ellentétben ő nem Bachot jazzesítette, hanem a jazzt „bachosította”.
Rozsnyói Péter – zongora, Orbán György – nagybőgő, Mohay András – dob
Jegyárak: 1200 Ft / diák: 800 Ft
 
2012. június 1. 23:00
Jam Session: Ávéd János Trio
Ávéd János, a több éve tartó kvartett felállást lecsupaszítva, a ma már klasszikusnak számító, szaxofon-bőgő-dob hangzásban merült el. A tagok, a harmóniahangszer hiányát előnnyé kovácsolva foglalkoznak eme trió felállás irodalmával, illetve megpróbálják az őket ért aktuális zenei hatásokat (saját darabjaikat, feldolgozásaikat, klasszikus műveket) a három hangszer egységébe leképezni.
Ávéd János - szaxofon, Soós Márton - bőgő, Benkó Ákos - dob
A belépés ingyenes!

2012. június 2. 21:00
Jegymester.hu bemutatja: Edward Perez and Friends

2012. június 2. 23:00
Jam Session: Gyárfás István Trio
Gyárfás István másfél évtizede alakította trióját, amellyel 1995-ben készítette el Live At The Jazz Café című első CD-jét. Az utóbbi években rendszeresen koncertezik a kitűnő jazzhegedűssel, Deseő Csabával. A hazai koncertek mellett nagy sikerrel szerepeltek a közelmúltban Ausztriában, Dániában, Németországban és Romániában is.
A belépés ingyenes!

2012. június 5. 21:00
Budapest Bossanova Quintet
A zenekar – nevéhez hűen – elsősorban bossa novát játszik, célja az 1950-es évek végén Brazíliából elindult, s „világzeneként” Európa nyugatibb felén rendkívül népszerűvé vált zenei stílus autentikus bemutatása, hazai népszerűsítése.
Hurták Gábor – ének, gitár, Tűzkő Csaba – szaxofon, Szalay Gábor – gitár, Földváry Balázs – nagybőgő, Bágyi Balázs – dob
Jegyek: 1200 Ft / diák: 800 Ft

2012. június 6. 21:00
PORT.hu Jazz Est: Váczi Eszter és a Quartet
Váczi Eszter koncertjein a hallgatóság megismerkedhet a zenekar különleges hangulatvilágával. A zenekar 2009-ben megjelent „Vissza Hozzád” című első albuma alig egy év leforgása alatt aranylemez lett, 2011 januárjában pedig elérte a platina fokozatot. 2011 októberében jelent meg a Váczi Eszter és a Quartet formáció második nagylemeze, amely az „Eszter kertje” címet viseli.
Váczi Eszter – ének, Gátos Iván – billentyűs hangszerek, Schneider Zoltán – gitár, Gátos Bálint – basszusgitár, Mike Zsolt – dob
Jegyek: 1400 Ft / diák: 1000 Ft

2012. június 7. 21:00
Kultúrpart Jazz Est: Kozma Orsi Quartet
A zenekar 2008-ban megjelent „Hide and Seek” című lemeze egyetlen jazzkedvelő gyűjteményéből sem hiányozhat. Mindamellett, hogy Orsi jelenleg kvartetjével járja az országot és koncertezik külföldön legújabb lemezével,az Embrace-szel, amelyen Tony Lakatos szaxofonművésszel dolgozott együtt, újra stúdióban dolgozik Szakos Krisztiánnal harmadik közös nagylemezükön.
Kozma Orsi – ének, Cseke Gábor – zongora, Hárs Viktor – nagybőgő, Pusztai Csaba – dob
Jegyek: 1200 Ft / diák: 800 Ft

2012. június 8. 21:00
Harmónia Jazzműhely: Finucci Brothers Quartet lemezbemutató
Az elképesztő virtuóz ikrek, a gitáros Balogh Roland és a zongorista Balogh Zoltán együttesének lemezbemutatója, amelyen magyar népdalok nyernek groove-os, fúziós löketet Rontó Kitty csodálatos hangjának társaságában.
Balogh Roland – gitár, Balogh Zoltán – zongora, Rontó Kitty – ének, Horváth „Plútó” József – basszusgitár, Bordás József – dob
Jegyárak: 1200 Ft / diák: 800 Ft
 
2012. június 8. 23:00
Jam Session: Pataj György Trio
Pataj György korábban a Cotton Club Singers és a Pege Aladár Quartet zongoristájaként hívta fel magára a figyelmet. Jelenleg a Kalmár Trio és Quartet mellett a Magyar Rendőrség big bandjének állandó tagja és saját formációjának, a Pataj Quintetnek a vezetője.
A belépés ingyenes!

2012. június 9. 21:00
Alerant Jazz Est: László Attila - Oláh Kálmán Quartet
A zenekar névadóinak dinamikus játéka mellett kompozícióik, dallam világuk eredetisége is belengi koncertjeik hangulatát. Nagyszerű partnereik ezen az estén Lattmann Béla és Balázs Elemér.
László Attila – gitár, Oláh Kálmán – zongora, Lattmann Béla – basszusgitár, Balázs Elemér – dob
Jegyárak: 1400 Ft / diák: 1000 Ft

2012. június 9. 23:00
Jam Session: Fenyvesi Márton Trio
Fenyvesi Márton 2006-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszakára, tanára Babos Gyula és Horányi Sándor volt. Az elmúlt időszakban egyre többször invitálják játszani a magyar jazzélet kiemelkedő formációi is.
A belépés ingyenes!

2012. június 12. 21:00
Jazztination

A kvartett tagjai főként a konzisok kötelező tananyagából szemezgetnek, ám a sztenderdek korántsem szokványos hangzásban kelnek életre hangszereiken. Improvizáció, beszélgetés, játék, stílusok közötti bújócska jellemzi a Jazztination zenéjét.
Kanizsa Georgina – ének, Horváth Bálint – gitár, Miskolczi Márk – nagybőgő, Urbán Marcell – dob
Jegyárak: 1000 Ft / diák: 700 Ft

2012. június 13. 21:00
Bobala Trio
Bori Viktor jazz-zongorista régi-új triójával sajátos zenei világát új utakra tereli néhány ismert és kevésbé ismert sztenderddel kiegészítve a repertoárt. A formáció első ízben lép fel a BJC színpadán.
Bori Viktor – zongora, Wurlitzer Banai Szilárd – dob, Lattmann Béla – basszusgitár
Jegyárak: 1000 Ft / diák: 700 Ft

2012. június 14. 21:00
Tátrai Trend
A jazz zenében is otthonosan mozgó gitárzseni vezette Tátrai Trend koncertjén elsősorban a zenekar nemrégiben megjelent „Kis-Duna keringő” című lemezén szereplő dalokat hallhatjuk.
Tátrai Tibor – gitár, Pintér Tibor – gitár, Glaser Péter – nagybőgő, Czibere József – ütőhangszerek
Jegyek: 1600 Ft / diák: 1200 Ft

2012. június 15. 21:00
Harmónia Jazzműhely: Martin Shaw (UK) & Monamo
Európa egyik legnagyobb jazz trombitása, az angol Martin Shaw a BJC és testvér klubja, a londoni 606 Club csereakciója keretében egyesíti erejét a zongorista Nagy János eredeti, új formációjával, a MONAMO-val.
Martin Shaw – trombita, Nagy János – zongora, Szirtes Edina „Mókus” – hegedű, ének, Mogyoró Kornél – ütőhangszerek
Jegyárak: 1200 Ft / diák: 800 Ft

2012. június 15. 23:00
Jam Session: Szakcsi Lakatos Róbert Trio
Szakcsi Lakatos Róbert 1975-ben született, Szakcsi Lakatos Béla fiaként. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola után Svájcba ment és a baseli Zeneművészeti Főiskola hallgatója lett, itt előbb klasszikus, majd dzsessz szakon tanult. 1995-től zenei versenyek során nyerte el a kategóriadíjakat: így a legjobb zongorista és a legjobb szólista díját Krakkóban, 1995-ben. 2001-ben ő nyerte meg a Montreux Jazz Festival nemzetközi szólózongora-versenyét. 2005-ben az avignoni dzsesszfesztivál keretében megrendezett, fiatal európai együttesek számára kiírt vetélkedőn a legjobb szólista díját kapta.
Egyik legfontosabb saját zenekara, az Off Course, 2002-ben Erik Truffaz francia sztártrombitással adott ki közös lemezt. Nemrég pedig megjelent a BMC gondozásában a Szakcsi Generation with Jack DeJohnette and John Patitucci című CD, amelyen Szakcsi Lakatos Béla és két fia, valamint Oláh Kálmán, azaz négy rendkívüli zongorista játszik a világhírű dobossal és nagybőgőssel.
A belépés ingyenes!

2012. június 16. 21:00
Bacsó Kristóf Quartet - Nocturne lemezbemutató
„Méghogy a jazz halott lenne?! Itt ez a gyönyörű felvétel a magyar jazz legkiválóbb zenészeitől, amely ékesszólóan tanúsítja: az eredendően amerikai művészeti forma mára az egész világra kiterjedt...” (Lionel Loueke)
Bacsó Kristóf – szaxofon, Fekete-Kovács Kornél – trombita és szárnykürt, Barcza Horváth József – nagybőgő, Varga Bendegúz – dob
Jegyárak: 1200 Ft / diák: 800 Ft

2012. június 16. 23:00

Jam Session: Egri János Trio
Egri János tizenhét éves kora óta aktív színpadi muzsikus és jelenleg az egyik legkeresetteb jazz-bőgős Magyarországon. Az igazi mainstream jazz mellett rendkívül nyitott ,más stílusok felé is, így az évek során részt vett számos "crossover" és "world music" stílusú projektben, illetve basszusgitárosként rendszeresen fellép neves popzenekarokkal is. Szinte minden neves magyar jazzmuzsikussal játszott együtt, többek közt: Szakcsi Lakatos Bélával, Babos Gyulával, Snétberger Ferenccel, Tony Lakatossal vagy Dresch Mihállyal. A popzenében leggyakrabban Horváth Charlie-val, az etno jazz világában pedig David Yengibarjannal koncertezik. Megalakulása óta állandó tagja a Trio Midnight együttesnek és gyakori résztvevője Oláh Kálmán más formációinak is. 1996-ban megalapította első önálló együttesét, az Egri János Groupot.
Eddig két saját lemezt jelentetett meg: Moods (1998), ahol János virtuóz basszusgitár játékát csillantotta meg, míg a Soft Waves (2000) című lemeze a lírai hangvételű, akusztikus kamaramuzsika iránti vonzalmát bizonyítja.
A belépés ingyenes!

2012. június 19. 21:00
A Gazdasági Rádió bemutatja: Oláh Kálmán Trio
Oláh Kálmán rendkívül sokoldalú jazz-zongorista, zeneszerző, hangszerelő és tanár, a kortárs magyar jazz kiemelkedő alakja, aki mesterien ötvözi a jazz, a népzene és a kortárs klasszikus zene elemeit. Triójában kiváló zenésztársaival könnyedebb darabokat is repertoárjára tűz, így a lehengerlő szólók mellett ismert sztenderdek újragondolásait is élvezhetjük.
Oláh Kálmán – zongora, Lakatos Pecek Krisztián – nagybőgő, Balázs Elemér – dob
Jegyárak: 1200 Ft / diák: 800 Ft

2012. június 20. 21:00
Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duo
Az elmúlt időszakban a duó több saját albumot is megjelentetett. Az ének-gitár felállás bravúros játékot, gazdag és improvizatív előadásmódot kíván, így különleges zenei élményt nyújt.
Micheller Myrtill – ének, Pintér Tibor – gitár
Jegyárak: 1200 Ft / diák: 800 Ft

2012. június 21. 21:00
Szőke Nikoletta Quartet
A Japánban már negyedik szétkapkodott albumáról ismert, New Yorkban és Londonban is hatalmas sikert arató jazz-díva fellépése kihagyhatatlan alkalom!
Szőke Nikoletta – ének, Szakcsi Lakatos József – zongora, Barcza Horváth József – nagybőgő, Mohay András – dob
Jegyárak: 1200 Ft / diák: 800 Ft

2012. június 22. 21:00
Harmónia Jazzműhely: Creative Art Trio
A minden szempontból „all-star” formációnak tekinthető Creative Art Trio, amely 22 éve tartja magát a jazz élvonalában, az idén azzal is büszkélkedhet, hogy zongoristájuk, a fantasztikus Vukán György megkapta a Kossuth-díjat.
Vukán György – zongora, Berkes Balázs – nagybőgő, Balázs Elemér – dob
Jegyárak: 1200 Ft / diák: 800 Ft

2012. június 22. 23:00
Jam Session: Horányi Sándor Trio
A három ismert zenész, Frey György, Horányi Sándor és Jeszenszky György hosszú évek óta dolgozik együtt a hazai alapfokú jazz-zenészképzés egyik bástyájában,a pomázi Teleki-Wattay Művészeti Iskolában. A közös munka során kialakult szoros szakmai és emberi kapcsolat hozta létre ezt a zenei formációt.
Frey György - basszusgitár, Horányi Sándor - gitár, Jeszenszky György - dob
A belépés ingyenes!

2012. június 23. 21:00
Fidelio Jazz Est: Borbély - Dresch Quartet
A magyar etno-jazz két, talán legnagyobb muzsikusának, Borbély Mihálynak és Dresch Mihálynak közös zenekara, ahol a „két dudás” nem csak, hogy jól megfér egymással, de olyan új minőséget hoznak létre, amelynél a szokásos formulák, műfaji meghatározások érvényüket vesztik.
Borbély Mihály – szaxofon, Dresch Mihály – szaxofon, Horváth Balázs – nagybőgő, Baló István – dob
Jegyárak: 1400 Ft / diák: 1000 Ft

2012. június 23. 23:00
Jam Session: Tóth Ilona Csilla Quartet
Kalmár Zoltán 2008-ban alapította meg jazz trióját élvonalbeli muzsikusok részvételével. Az összeszokott trió a jazz történetének legkedveltebb sztenderdjeit, a `60-as évek be bop korszakát idézi meg. A zenekar ezalkalommal a debreceni művésznővel, Tóth Ilona Csillával egészül ki. A tagok régmúltra visszatekintő barátsága és kifinomult stílusérzéke hangulatos estét ígér.
Tóth Ilona Csilla – ének, Pataj György - zongora, Orbán György – nagybőgő, Kalmár Zoltán – dob
A belépés ingyenes!

2012. június 26. 21:00
Hello Digital Jazz Est: Csemer Boglárka & Sebestyén Áron Duo
Az énekesnő nem titkolt vonzalma a francia muzsika iránt kiforrott produkcióvá érett. Minden kihagyhatatlannak ítélt klasszikus és kortárs előadótól, szerzőtől csemegézhetünk Csemer Boglárka igéző interpretációjában, oldalán egy ifjú zongoristával, Sebestyén Áronnal.
Csemer Boglárka - ének, Sebestyén Áron - zongora
Jegyárak: 1000 Ft / diák: 700 Ft

2012. június 27. 21:00
Fenyvesi Márton Egotrip
Fenyvesi Márton legújabb triója az „Egotrip”, melyben a hagyományos fusion gitárhangzás repetitív groove-okon experimentális elektronikával és loopokkal elegyedik. A programban saját kompozíciók olvadnak egybe ismert pop és rock darabokkal.
Fenyvesi Márton – gitár, Takács Donát – basszusgitár, Oláh Gábor – dob, Czibere József – ütőhangszerek
Jegyárak: 1000 Ft / diák: 700 Ft

2012. június 28. 21:00
Jazzmozdony 9.
A Budapesti Román Kulturális Intézet 2009 februárjában indította útjára JAZZMOZDONY című koncertsorozatát, amelyen romániai és magyarországi zenészek léptek és lépnek fel közösen. Ezen az estén Gabriela Costa énekel, Paul Pintilie zongorázik, Sárkány Sándor nagybőgőzik és Adamecz József dobol.
A belépés ingyenes!
 
2012. június 29. 21:00
Harmónia Jazzműhely: Pocsai Kriszta Quartet
Pocsai Krisztina „Home at last” című, első önálló előadói-szerzői lemeze 2011-ben jelent meg. Saját dalaiban pillanatnyi hangulatokat, életének bizonyos időszakaira jellemző érzelmeket, gondolatokat fogalmaz meg. A dalok között van swinges, groove-os, latinos és persze ballada is.
Pocsai Kriszta – ének, Cseke Gábor – zongora, Barcza Horváth József – bőgő, Mohay András – dob
Jegyárak: 1200 Ft / diák: 800 Ft
 
2012. június 29. 23:00
Jam Session: Szakcsi Lakatos Róbert Trio
Szakcsi Lakatos Róbert 1975-ben született, Szakcsi Lakatos Béla fiaként. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola után Svájcba ment és a baseli Zeneművészeti Főiskola hallgatója lett, itt előbb klasszikus, majd dzsessz szakon tanult. 1995-től zenei versenyek során nyerte el a kategóriadíjakat: így a legjobb zongorista és a legjobb szólista díját Krakkóban, 1995-ben. 2001-ben ő nyerte meg a Montreux Jazz Festival nemzetközi szólózongora-versenyét. 2005-ben az avignoni dzsesszfesztivál keretében megrendezett, fiatal európai együttesek számára kiírt vetélkedőn a legjobb szólista díját kapta.
Egyik legfontosabb saját zenekara, az Off Course, 2002-ben Erik Truffaz francia sztártrombitással adott ki közös lemezt. Nemrég pedig megjelent a BMC gondozásában a Szakcsi Generation with Jack DeJohnette and John Patitucci című CD, amelyen Szakcsi Lakatos Béla és két fia, valamint Oláh Kálmán, azaz négy rendkívüli zongorista játszik a világhírű dobossal és nagybőgőssel.
A belépés ingyenes!
 
2012. június 30. 21:00
PORT.hu Jazz Est: Szakcsi Lakatos Béla Trio
Szakcsi Lakatos Béla az ötvenes évek óta töretlenül felfelé ívelő pályáján a mainstream jazz, a jazzrock, a new age, a szabad improvizáció és a gipsy jazz irányzatokban is maradandót alkotott. A Liszt- és Kossuth-díjas művész zenéjében különösen nagy hangsúlyt fektet a klasszikus és kortárs zene, a világzene és a jazz ötvözésére.
Szakcsi Lakatos Béla – zongora, Pecek Lakatos Krisztián – bőgő, Balázs Elemér – dob
Jegyárak: 1400 Ft / diák: 1000 Ft
 
2012. június 30. 23:00
Jam Session: Egri János Trio
Egri János tizenhét éves kora óta aktív színpadi muzsikus és jelenleg az egyik legkeresetteb jazz-bőgős Magyarországon. Az igazi mainstream jazz mellett rendkívül nyitott ,más stílusok felé is, így az évek során részt vett számos "crossover" és "world music" stílusú projektben, illetve basszusgitárosként rendszeresen fellép neves popzenekarokkal is. Szinte minden neves magyar jazzmuzsikussal játszott együtt, többek közt: Szakcsi Lakatos Bélával, Babos Gyulával, Snétberger Ferenccel, Tony Lakatossal vagy Dresch Mihállyal. A popzenében leggyakrabban Horváth Charlie-val, az etno jazz világában pedig David Yengibarjannal koncertezik. Megalakulása óta állandó tagja a Trio Midnight együttesnek és gyakori résztvevője Oláh Kálmán más formációinak is. 1996-ban megalapította első önálló együttesét, az Egri János Groupot.
Eddig két saját lemezt jelentetett meg: Moods (1998), ahol János virtuóz basszusgitár játékát csillantotta meg, míg a Soft Waves (2000) című lemeze a lírai hangvételű, akusztikus kamaramuzsika iránti vonzalmát bizonyítja.
A belépés ingyenes!

Részletek és forrás: www.bjc.hu