FőképA TOTO immár 35 éve elismert szereplője a zenei életnek, melyre komoly hatással volt. 1977-es Los Angeles-i megalakulásuk óta legendás karriert futottak be, melyet 17 album több mint 35 millió világszerte eladott példánya fémjelez. Több daluk sikerrel tört a slágerlisták élére is, mint az „Africa”, a „Hold The Line”, a „Rosanna”, az „I Won’t Hold You Back” és az „I’ll Be Over You”. Szerzeményeik többsége, könnyed, légies hangulatú, ám soha nem fér kétség magas szintű, sokszínű hangszeres tudáshoz és igényességhez – ez az rock, a pop és a jazz hatásokat ötvöző Toto zenéjét egyértelműen megkülönbözteti egyszerű popdalocskáktól. Ezt a tényt mára az együttes leghíresebb dalainak időtállósága is visszaigazolta, hiszen a legnagyobb slágernek számító, ma is ismert „Africa” idén 30 éves. A dalt tartalmazó Toto IV albummal amúgy egy komoly rekordot is beállítottak: elsőnek nyertek el 6 Grammy díjat ugyanazért a lemezért.

A TOTO zenészei együtt és saját jogon is kivívták az elismertséget, hiszen összesen 5000 különböző albumon működtek közre az elmúlt három évtizedben, többek között Michel Jacksonnal, Stevie Wonderrel, Miles Davis-szel, Aretha Franklinnel, Elton Johnnal, Pinkkkel, Paul McCartney-val, Sanatával és Lionel Richie-vel együttműködve. Zsenialitásuk bélyege ott van minden kiadványon, amelyhez közük volt, és így a TOTO előremutató, innovatív zenei ideái olyan széles alappá váltak, melyre számos későbbi zenész építkezett.

A TOTO legutóbb 2006 nyarán játszott Budapesten. A rövid időre feloszlott, majd 2010 óta újra működő zenekar tagságát jelenleg Steve Lukather mellett az alapítástól 2006-ig tag David Paich (billentyűsök, ének), a ’86-ig tag Steve Porcaro (billentyűsök), továbbá Simon Phillips (dobok), Joseph Williams (ének) és Nathan East (basszusgitár) szerepel. 2012-ben a nyár végén, augusztus 21-én tér vissza a legendás csapat Budapestre: a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán minden bizonnyal igazi slágerparádéra számíthatunk majd.

a Livesounds bemutatja: TOTO Live 2012 Tour
2012. augusztus 21., kedd 20:30
Budapest, PeCsa Music Garden

Belépő: 10.900 Ft, a koncert napján 11.500 Ft.

Forrás és további információ:
http://www.livesound.hu
http://www.toto99.com
http://www.facebook.com/LiveSoundProd
http://www.facebook.com/Toto99com
http://www.facebook.com/events/347708588604886