Főkép“...a testünk az egyetlen dolog, amelyet magunkkal hordozunk a születés pillanatától az utolsó lélegzetvételig” /Dr. Roy Glover/

Ismét Magyarországra érkezik a világ leglátványosabb és leglátogatottabb kiállítása, a „BODIES Revealed” (Feltárt testek). 1700 m2-en, 9 teremben 15 testet és több mint 200 testrészt nézhetnek meg a látogatók. Az eddig világszerte 28 milliós látogatottságot elért Bodies kiállítás négy évvel ezelőtti hazai állomásán 300.000 kíváncsi szemlélődőt vonzott, még az utolsó órákban is kígyózó sorok álltak a Király utcai bejárat előtt, így 500.000 magyar nem láthatta a kiállítást.

Akiknek akkor nem sikerült megtekinteni a rendezvényt, március 1-től egy igazán lebilincselő élménnyel lehetnek gazdagabbak. Akik már részesei lehettek ennek a lenyűgöző és döbbenetes kalandnak, azoknak is mindenképp érdemes újra ellátogatniuk, hiszen a budapesti VAM Design Center idén egy újabb, nagyobb és részletesebb tárlatnak ad otthont.

A kiállítás célja nemcsak az, hogy egy életre szóló élménnyel lenyűgözze látogatóit, hanem felvilágosítást kíván adni, orvosolni testünkről hiányos tudásunk.  Fellebbenti a fátylat a különböző betegségekről, elváltozásokról, megmutatja mindazt, amit eddig csak az orvosok láthattak.

Az üzenete: őrizzük meg a kiállításon szerzett tudást, bővítsük ki és használjuk fel hogy beavatott résztvevői lehessünk egészségünk gondozásának! Értsük meg, mire van szükségünk egy teljes és sikeres életvitelhez!

A Bodies2 maga a valóság, “feltárt testünk” sosem hazudik! A valaha élt, hús-vér emberek testeinek látványa során megborzongunk, de kíváncsiságunk mégis legyőz minden ellenállást. Élőben tanulmányozhatjuk a testünket behálózó érrendszert, a mozgást elősegítő izomkötegek és csontok szerkezetét, az emésztés folyamatát, belső szerveinket, valamint nyomon követhetjük az emberi élet fejlődését már magzati kortól. Elrettentő preparátumok szembesítenek káros szokásaink következményeivel, látványosan összehasonlítva az egészéges és beteg szerveket.

Tárlatunk biztosan hatalmába keríti a felnőtteket és gyermekeket egyaránt, hiszen megelevenednek a biológia órák, a tankönyvek, előadások, laboratóriumi kísérletek anyagai. Emellett ismereteinket kibővítve, magyarázatokkal ellátva, testközelből vehetjük szemügyre emberi testünk szenzációs összetettségét.

E meghökkentő kiállítás keretében várjuk mindazokat, akik szívesen szembenéznek önmagukkal, szervrendszerükkel, mely egy életen át szolgál minden embert, mint egy gépezet.
„Tudomány, művészet, borzongás, szembesülés. Lehet mindezt egyszerre? Igen!”

A kiállítás megtekinthető: 2012 március 1 - 2012 július 31.
Nyitva tartás: Hétfőtől vasárnapig: 9:00 – 19:00
Május 1-től minden nap: 9:00 – 20:00
Helyszíne: VAM Design Center (1061 Budapest, Király u. 26.)

Forrás és további információk: www.bodies2.hu