Főkép
2012. április 7. - szombat

Unique
Völgyesi Gabi gyermekének születése után a UNIQUE először koncertezik Magyarországon. Ünnepeljük együtt ezt a neves eseményt!
Belépő: 2.500 Ft

2012. április 13. - péntek
FIRKIN

FIRKIN – az őrült ír zenekar A 2008 októbere óta vágtázó banda már 7 országban (Kanada, Németország, Ausztria, Csehország, Svájc, Szlovákia, Magyarország) turnézott. Az elmúlt három évben több mint 220 koncertet adott klub-koncertektől kezdve a nagyszabású fesztiválokon keresztül az egész estés Ír KocsmaSókig (részletesen a www.firkin.hu oldalon, a turné menüpontban).
A banda sikerrel szerepelt a Sziget Fesztiválon, a Hegyalja Fesztiválon, a FEZENen, a SZIN Fesztiválon, a Kaláka Fesztiválon, a Pannónia Fesztiválon, a Savaria Karneválon, valamint számos hazai és külföldi rendezvényen. 2010. június 25-én a Művészetek Palotájába kapott felkérést a zenekar egy önálló koncertshow-ra Ezt telt házzal hálálta meg a MÜPA szervezőinek.
Első lemezük Firkinful Of Beer címmel 2009 májusában jelent meg a Universal Music gondozásában és egy év alatt elérte az Aranylemezhez szükséges eladott példányszámot. A zenekart Fonogram Díjra jelölték, valamint a 2010. február 10-i Fonogram Díjátadó gálán élőben is fellépett.
Az első album címadó dala helyett kapott a Sony Music lemezkiadó World Music from Hungary - Világzene Itthonról 2 válogatáslemezén, valamint felkerült Németországban - a világ legjobb ír zenekarai közé - az Almost St. Patrick’s Day válogatáslemezre
A második nagylemez 2010. november 5-én jelent meg ’’WHUP!’’ címmel a Pump Jump Records gondozásában és az ALEXANDRA kiadó terjesztésével. Az album 14 dala Ausztria egyik legjobb stúdiójában került rögzítésre. Az albumba fektetett munka és pénz a külföldi (angol, amerikai, német) szaksajtót is pozitív kritikák írására fakasztotta.
A FIRKINIZING TOUR keretein belül 2012-re a zenekar már számos meghívással büszkélkedhet Németországban, Angliában, Svájcban, Ausztriában, Csehországban, és Magyarországon.

2012. április 14. - szombat
Kowalsky meg a Vega

2012. április 14-én mutatja be legújabb lemezét a Kowalsky meg a Vega a Barba Negrában. Kowalsky meg a Vega 22.00 órától színpadon, két órás műsorral (benne egy 3 számos blokk amit félszimfónikusan, mint a MÜPA koncerten, vonósokkal és zongorával - adnak elő.
Előzenekar: A Nyughatatlan
Kapunyitás 19.30
A Nyughatatlan 21.00
Jegyek elővételben 1800 Ft, a koncert napján a jegyár 2.200 Ft

2012. április 19. - csütörtök
QUIMBY

A 2011-ben húsz éves Quimby hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a fesztiválok állandó nagyszínpados fellépője, klubkoncertjei, színházas fellépései egyaránt eseményszámba mennek.
Olyan formáció melynek lemezeire, zenéire és - ami legalább ennyire fontos - szövegeire nem lehet nem odafigyelni. A Quimby két évtizedes pályafutása alatt kilenc albumot jelentetett meg – ezek közül kettő, az Ékszerelmére és a Kilégzés az év albuma díját nyerte el.
A zenekar lemezei többpetéjű ikrek – a szülők azonosak, ám az utódok csak részben hasonlítanak egymásra. Ha az érzékek felől közelítünk: lemezről lemezre más ízek, más zamatok, más fűszerezés, némileg más erők, más vektorok – de ugyanaz az érzékenység és energia.
Az együttes a szigorúan vett könnyűzenei vizeken túl is kalandozik, s bátran megy a horizont mögé, a zene és más művészeti ágak határterületire.
Dalai több hazai filmben is hallhatóak, nevéhez köthető két korábbi színházi előadás zenéje - a 2003-ban a Vidám Színpadon bemutatott Ahogy teszik című darabé és az ugyanott évekig játszott Vízkereszt vagy amit akartok című előadásé, utóbbiban a zenekar a színpadon, az előadás részeként, élőben adta elő a dalokat –, Teátrum-fellépésein saját programját is színházi közegbe emeli, néhanapján pedig költőkkel együtt lép színpadra.
A Quimby - mely 2009 tavaszán, ötszámos „maxi+”-t adott ki (rajta az Ajjajjaj című sláger), 2009. decemberben pedig a dupla Lármagyűjtögetővel állt elő (melynek egyik lemeze CD, három új számmal és több régi dal átdolgozásával, másik korongja pedig koncert DVD) - 2010. decemberében jelentette meg legújabb stúdióalbumát, a tizenhét számot tartalmazó Kicsi ország című nagylemezt.

2012. április 27-29.
INDUSTRIAL FESTIVAL