FőképElőtte 2007-ben a X. Jazztergom Fesztivál nyitó produkciójaként az akkoriban megjelent Grammy-díjra is jelölt Beyond the Wall című lemezének anyagával ejtette ámulatba a hazai, és szemfüles, külföldről is szép számban érkező közönséget. Azóta megjelent legutóbbi korongján a korábbi stúdiólemezektől eltérően „élő-koncert” anyagot rögzített. A Sketches of MD nevű remekművet a new yorki Iridium Jazz Clubban vették fel. A jazz világában jártas olvasóknak nem okoz különösebb fejtörést a kódtörés, hiszen a címben szereplő MD nem más, mint Miles Davis, akivel Garrett, a trombitás-géniusz utolsó öt évében együtt játszhatott. Ezzel a lemezzel nemcsak tiszteleg az egykori mentor-zenésztárs előtt, de - ahogy arra a találó cím is utal - folytatja azt a zenei hagyományt, mely a közös zenei szemléletmódban és harmónia világban gyökerezik.

Ahogyan azt a Washington Post egyik kritikusa találóan megfogalmazta: "A Kenny Garrett koncertek előtt viharjelzést kellene fellőni.”
Mi leadtuk a figyelmeztetést, március 26-án és 27-én este a ’Világsztárok a Budapest Jazz Clubban’ sorozat újabb lélegzetelállító állomásán dörögni, villámlani fog!

Kenny Garrett
Budapest Jazz Club (1088 Budapest, VIII. Múzeum utca 7.)
2012. március 26-27.
Kenny Garrett - szaxofon, Vernell Brown - zongora, Corcoran Holt - basszusgitár, McClenty Hunter - dob
Jegyár: 7.400 Ft

Forrás és további információ: Budapest Jazz Club