FőképEjtsd el a könyvet, lapulj bele a székbe! A Partvonal Kiadó új Pszichokrimi sorozatának rendhagyó, mozis-zenés könyvbemutatót rendez. A könyvsorozat egy nyugaton már divatos műfajt hoz be, mely a lélektani dráma és a hagyományos krimi határán egyensúlyoz, kérdésfeltevése a "ki tette helyett" a "miért tette" és a "hogyan jutott odáig". Ennek a műfajnak alapdarabja Robert Bloch Pszicho c. regénye és az abból készült film, melyet a kiadó elsőként jelentetett meg .
Az est ennek megfelelően Hitchcock hírhedt filmes adaptációja, a Psycho köré szerveződik, melyet eredeti kópiáról, élő mozizenekari kísérettel izgulhatunk végig.

A filmet kíséri: a Syntax Cinema Orchestra, Magyarország egyetlen mozizenekara.
A zenés vetítést beszélgetés és játék zárja, melyben 3 pszichokrimi könyvcsomag talál gazdára.
A beszélgetés résztvevői:
• Miklós Ágnes Kata krimitörténész
• Mátyás Péter filmesztéta
• Végh József, az ismert kriminálpszichológus, túsztárgyaló

A vetítést követő beszélgetés témája: a bűnelkövetés lélektana, a pszichés tünetek ábrázolásának eszközei a regény- és a filmváltozatban és azok megjelenése a mindennapokban, kis kitekintéssel a sorozatban megjelent másik regényre, melynek középpontjában egy saját gyermekét elveszítő, gyerekrablásba sodródó nő áll.

A Vörös zuhany és hegedűsikoly zenészei:
Nagy Krisztián Tódor – orgona, melodika, hang
Sütő Márton – gitár
Kiss Árpád – trombita
Vereb Szabolcs – szaxofon
Palatinszky Márton – basszusklarinét
Nagy Péter – nagybőgő
Badics Márk – dob
 
Nagy Krisztián Tódor 2005-ben alapította a Syntax Cinema Orchestrát. A filmeket és rajzfilmeket is gyakran kísérő együttes tagjai mind jazz- és klasszikus zenészek.

Vörös zuhany és hegedűsikoly - Pszichokrimi est az Odeon moziban (Hollán Ernő u. 7.) 2012. márc. 10. 18 óra
Belépő: 1400 Ft

Forrás: Partvonal Kiadó