FőképA sorozat főszereplői a zene „szerszámai” – a hangszerek. Velük ismerkedhetnek meg a hallgatók autentikus élőzene által, az azt megszólaltató szakértő muzsikusok segítségével. Ebben a félévben újból nekivágunk a nagyvilágnak. Különböző földrészek népi eredetű zenéjével és ritkán látható hangszereivel találkozhatnak a gyerekek a szombat délelőtti koncerteken és az azokat követő hangszerbemutatókon.

A balafon nyugat-afrikai xilofon-féle hangszerek elnevezése. A hangszer működési elve alapjában véve azonos a marimbáéval vagy a vibrafonéval. Egy keretre sorban felszerelt lapos, hosszúkás keményfa hangkeltő testekből áll, amelyek mindegyike alá egy-egy kivájt lopótökből készült, hozzá hangolt üregrezonátor van függesztve. Leggyakrabban rugalmas fejjel ellátott verőkkel szólaltatják meg. (Wikipédia)
Ajánlott korosztály: 6-12 év
További előadás: február 25. (11.00)

Hang-szer-szám
Zenél a világ!: A Szaharán innen és túl
Észak- és Nyugat-Afrika zenéi és hangszerei
2012. február 25. 11:00 - 12:30
Üvegterem

Közreműködik: Abdul Aziz (Franciaország, Antillák), Cheikh Ibrahima Fall (Szenegál, Guinea), Said Tichiti (Marokkó) – djembe, kora, balafon, guembri, karkabat, Mbaye Ndiaye - sabar dob, tánc, Gerzson János – ud, Fehér Károly – derbuka, bendir
Jegyárak: 1000 Ft

Forrás és további információ: www.mupa.hu