FőképJoshua Redman (szaxofon), egy rövid, mindössze tizenhárom koncertből álló európai turnéjának egyik állomásaként lép fel ismét Budapesten, február 15-én a Budapest Jazz Clubban (BJC).
 
Az este - Reuben Rogerssel nagybőgőn és Gregory Hutchinsonnal dobokon - igazi különlegességnek ígérkezik: a BJC hiánypótló szerepe a város szívében, a „Világsztárok” sorozatában megteremti annak a lehetőségét, hogy közvetlen közelről,igazi klub hangulatban élvezhessük külföldi csillagok játékát. 
 
A koncert várható zenei anyagát Redman két egymást követő, a szaxofon trióban rejlő lehetőségeket körbejáró lemezei, a Back East (Nonesuch, 2007) és a Compass (Nonesuch, 2008) alkotják majd. Mindkét lemez különlegességét egyrészt a témáról témára változó közreműködők adják – Rogers mindkét korongon muzsikál, Hutchinson a második albumon kap domináns szerepet -, másrészt pedig az eltérő hangszerelések: vendégszaxofonosok játéka – az első korongon többek között Joshua papájának, Dewey Redmannak utolsó felvételeit élvezhetjük fiával – ,vagy a ritmusszekció megduplázása – a második korongon Hutchinson Brian Blade, Rogers pedig Larry Grenadier társaságában kíséri helyenként egyszerre Redman-t.
 
Az élő koncert, mindazonáltal, még több izgalmat tartogat a közönség számára: Redman és társainak improvizációs képzeletgazdagsága, sajátos játékstílusuk dinamikája és hangzásuk egyedi képe olyan újabb és újabb zenei tereket képes megnyitni, amelyeket feltétlen érdemes meghallgatnunk.
 
Joshua Redman Trio
Budapest Jazz Club
2012. február 15. este 9 óra
Joshua Redman – szaxofon
Reuben Rogers - nagybőgő
Gregory Hutchinson - dobok