FőképIsmerjük Bilbó szavait: "Veszélyes dolog kilépni az ajtón, Frodó. Csak rálépsz az Útra, és ha nem tartod féken a lábadat, már el is sodródtál, ki tudja, hová." Bilbó Kalandja is így kezdődött, melyet Ti is megismerhettek, ha rá mertek lépni az útra!
 
2012. január 7-én szombaton a Magyar Tolkien Társaság John Ronald Reuel Tolkien 120. születésnapjának alkalmából nagyszabású rendezvényt tart. Ennek kapcsán sok szeretettel várunk mindenkit, napközben az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskolában (1088 Budapest, Trefort utca 8.), este a Bródy Caféban (1085 Budapest, Horánszky utca 1.).

Napközben előadásokkal, játékokkal, kézműves foglalkozásokkal és egyéb programokkal várjuk a kicsiket és nagyokat. A legkisebbekre is gondoltunk. Ha pedig megéheznek, a büfében középföldi étkekkel lakhatnak jól. A helyszínen megcsodálhatjátok Narbeleth, Zsamo és Wired Nóli által készített ékszereket, és a Replika Shop termékeit.

A rendezvény végén közösen átvonulunk egy közeli pubba (Bródy Café), ahol újabb programok leszek (kerekasztal-beszélgetés A Hobbit magyar fordítóival, élő zenés koncert stb.), majd zárásképpen a hagyománynak megfelelően együtt koccintunk a Professzorra.
 
Programok:
Az iskolában a rendezvény 9-től 16-ig tart.
A kicsiket játékok kavalkádjával várjuk, ami 11 óráig tart, a következő 3 órában a rendezvény területén játszóház üzemel, majd 14 órától 16-ig Bilbó kalandjait járhatják végig a gyerekek egy állomásos játék keretein belül. A játszóház ideje alatt a fiatalabbak is megismerhetik Tolkien világát, és az általa kitalált nyelveket és írásrendszereket.
Az idősebbeknek az előbb említett nyelvek és írásrendszerek ismertetése mellett betekintést nyújtunk A Hobbit történetébe, hallhatnak a mű keletkezéséről, megfilmesítéséről, és helyéről Tolkien mitológiai rendszerében.
Levetítjük A Hobbit-filmek werkfilm-videóit és új előzetesét, valamint a Magyar Tolkien Társaság néhány bemutatkozó videóját is.
 
Majd az esti programok keretén belül a Bródy Caféban sor kerül többek között egy kerekasztal-beszélgetésre A Hobbit magyar fordítóival (Gy. Horváth László, N. Kiss Zsuzsa, Ürmössy Zsuzsanna, Büki Gabriella, Füzessy Tamás) és az Éirí együttes élő zenés koncertjére is, végül - követve a hagyományokat - mind együtt koccintunk a Professzor egészségére.

Forrás és további részletek: www.tolkien.hu