FőképNostradamus jóslatai nem csupán a poros könyvtárak eldugott részeiben fáradhatatlanul dolgozó kutatók, hanem a hétköznapi emberek körében is jól ismertek. Versei állítólag megjósolták a francia forradalmat, majd Napóleon és Hitler eljövetelét, a világháborúkat, és még számtalan más fontos, az egész világot érintő eseményt. Hogy ezek a versek valóban jóslatok lennének-e, és ha igen, akkor milyen időintervallumra vonatkoznak, arról a mai napig megoszlanak a vélemények. Viszont az tény, ahogy egyre jobban erősödik az apokaliptikus hangulat (lásd: maja naptár, becsapódó aszteroida és egyebek), Nostradamus és jóslatai egyre divatosabbakká válnak.
 
Mario Reading könyve ezt a hullámot igyekszik meglovagolni. Címét megpillantva az apokaliptikus hangulatba került olvasók, illetve azok, akik egy csöppnyi misztikumra vágynak, bizonyára boldogan kapkodják majd el a könyvesboltok polcairól. Majd a regénybe beleolvasgatva jön egy kisebb csalódás, amikor kénytelenek vagyunk tudomásul venni, hogy itt bizony szegény Nostradamus kissé a perifériára szorult, és a misztikum körülbelül annyira jellemző erre a könyvre, mint egy nagy tál almás pitére. Ám nem sokáig kell ezen keseregni, mert a csipetnyi borzongás és a rengeteg izgalom kárpótolni fogja az olvasót a vélt veszteségekért. Mert ez bizony egy fordulatokkal teli hajsza története.
 
Nostradamus jóslatai közül csupán 942 ismert, ötvennyolc elveszett. Bizonyára számtalan ember szeretett volna a nyomára bukkanni, de csupán Sabirnak, a lecsúszott írónak sikerült, aki az elveszett iratok kutatása során egy francia cigány közösségbe csöppen. Ám az iratok utáni nyomozás nem lehet gondtalan, hiszen a rendőrség Sabir nyomában van, nem is beszélve egy könyörtelen gyilkosról, Anchor Bale-ről, aki egy, az antikrisztusokat támogató, ősi titkos társaság tagja...
 
A szerző nagyon érdekfeszítően tárja az olvasó szeme elé a cigányok kultúráját, nagy hangsúlyt fektetve hiedelemvilágukra és a különböző szertartásaikra. Sabirral együtt belépünk a szellemek és babonák világába, amely egy mai, külső szemlélő számára felfoghatatlannak, idegennek tűnhet, ám a cselekmény előrehaladtával egyre inkább képesek vagyunk megérteni, átlátni ezt a gyökeresen más kultúrát.
 
S mindemellett Mario Reading regényéből nagyon sok mindent megtudhatunk Nostradamusról és koráról – a könyv fülszövege szerint a szerző elismert Nostradamus-kutató –, illetve a keresztény kultúráról is. Azonban úgy gondolom, hogy ez kevés egy igazán jó könyvhöz. Reading úr tudása valóban tiszteletre méltó, íróként mégsem teljesített jól. Élettelen, már-már abszurd párbeszédektől hemzseg a szöveg, rengeteg ismétlés – leginkább konkrét mondatokra gondolok – jelenik meg, amitől az olvasónak az az érzése támad, hogy az író csak azért vetette ezeket papírra, hogy teljen a lap.
 
A könyv egyébként egy trilógia első része, amely az Antikrisztus-trilógia címet viseli. A külföldi rajongók által várva várt harmadik rész ez év decemberében fog megjelenni The Third Antichrist címmel.