Főkép

Az úgy történt, hogy amikor megtudtam, hogy lesz Adri koncert, akkor biztos voltam benne, hogy ott kell lennem. A „Szinglik éjszakája” dalt sokszor hallottam a kereskedelmi rádiókban, és az a mélyen búgó énekhang minden egyes alkalommal lenyűgözött. A rendezvény az énekesnő új klipjének magyar illetve angol nyelvű premierjét, valamint ezt követően koncertet ígért a látogatóknak. Magas sarkúra fel, irány a Mix Bár!
 
Kissé zaklatottan és loholva futottam be a kezdésként megadott nyolc órára az Eiffel térre. Helyismeret híján, tanácstalanul toporogtam jobbról-balra, hol is lesz az esemény, mert pár fiatalon kívül a tér üres volt. Szerencsére kaptam útbaigazítást, így az egymás után sorakozó helyiségek között megtaláltam a bejáratot. Hát bent sem találtam nagyobb tömeget, mint kint.
Szerencsére a ruhatáros úriember megnyugtatott, hogy menjek csak be, jó helyre jöttem, itt lesz az Adri koncert. Remek. Beérkezéskor nyugtáztam, hogy ez az esemény biztos nem fog nyolc órakor elkezdődni, ha a bárban rajtam kívül csak pár ember ücsörög, a zenészek a színpadon még hangolnak és néhány rendező cirkál fel és alá instrukciókat osztogatva. Így legalább maradt időm akklimatizálódni és fejben is megérkezni.

Valamivel fél kilenc után kezdtek az emberek szállingózni és egyre több celeb személyiség tűnt fel a színen. Akkor már éreztem, hogy csak én nem tudtam olvasni a sorok között és ez a buli csak most kezd alakulni. Kilenc előtt már elég sokan voltunk és kezdetét vette az esemény. A vakuk villogtak, megérkezett Adri, aki bájos és dögös volt egyedi tervezésű fekete koktélruhájában. Az első sorban foglalt helyet, majd a köszöntő beszédet hallhatta a közönség. Szokásomhoz híven a hátsó sorban helyezkedtem el, így a bárban illetve az étteremben lévő vendégek alapzaja igencsak elnyomta a köszöntőt. Szerencsémre imáimat meghallgatva a hangosító feljebb tekerte a mikrofon hangerejét, így már teljes értékű résztvevője lehettem az eseményeknek.

A köszöntőt követően Adri managere konferálta fel az est fénypontját, az „Éjfél után” című dal videoklipjét, melyet a Cafe Limo nevezetű exkluzív szórakozóhelyen forgattak. A jelenleg Los Angelesben dolgozó Kelemen Huba szerezte a dal zenéjét, ami hangzásában igencsak eltér a megszokott hazai popzenétől. A beharangozó szerint a videoklipet HD minőségben egy különleges, Magyarországon még nem látott technikával, hátulról vetítették üveglapra. Be kell valljam, én a beharangozó után egy óriási, hatalmas nagy üveglapra számítottam, aminek látványát majd nem tudom befogadni. De ez nem így történt, kissé csalódott voltam az üveglap méretét látva, de elvárásom ellenére, teljesen élvezhető volt a video. Varázslatos, hol tart a látványtechnika!

A bevezetőben elhangzott, hogy a csapat és Adri is a maximumot adta a produkcióban, ami az végeredményben látszódott is. Az egyedi tervezésű ruhák, a frizura, a smink, a helyszín, a díszletek mind passzoltak egymáshoz, amelyek összességében látványos, valóban exkluzív megjelenést adtak a videoklipnek, melynek angol nyelvű verziója kissé más tartalommal, a „Hey Hey Baby” címet kapta.

A két klip verzió megtekintését követően, majd egy óra szünet következett, mely során a riporterek lehetőséget kaptak, hogy interjút készítsenek az énekesnővel. A bár addigra már igencsak megtelt, kimondott társasági esemény formátumot öltött a rendezvény. A többiektől eltérően, én speciel a koncertre vágytam, így az újabb várakozás rádöbbentett, az ilyen jellegű események forgatókönyvét még nem sikerült teljesen megismernem. Kitartóan várakoztam és csillogó szemmel haladtam a színpad felé, amikor végre meghallottam az első akkordokat... egy gitár, egy dob és egy billentyűs kíséretében, kisebb csúszással végre kezdetét vette az Adri koncert. Dalokat halhattunk a Szinglik éjszakája című filmből, illetve néhány közkedvelt, illetve ismert dal igencsak egyedi Adri feldolgozású változatát hallhatunk. A nyári bulik közkedvelt slágere, LMFAO: „Party Rock Anthem (Every day I’m shuffling)” a la Adri verziója nyűgözött le a legjobban, de Lady Gaga „Poker Face”, Alicia Keys „New York”, Kylie Minogue „Can`t Get You Outta My Head” száma is új dimenziókat nyitott számomra.
 
Sajnos a hely akusztikája nem bizonyult megfelelőnek egy igazán élvezetes koncert megrendezéséhez. A dob és gitár néha elnyomta az énekhangot, és a nyüzsgő tömeg morajlásával háttérzenének minősült a koncert. Mindennek ellenére Adri tehetsége vitathatatlanul helyet kíván a hazai popzenei életben. Olykor mély és füstös, máskor magasba emelkedő csengő hangja engem teljesen megnyert.