FőképA világhírű mangasorozat folytatódik és egyre inkább bonyolódik, a hajsza pedig egyre izgalmasabb - mostanra már az sem egyértelmű, hogy ki üldöz kit és ki melyik oldalon áll.

Kira/Light az előzőekben hibát hibára halmozott, de mivel Near egyáltalán nem bizonyul könnyű ellenfélnek, kénytelen ezentúl ő is körültekintőbben és óvatosabban eljárni. Ellenfele már egészen biztos abban, hogy ő a halállistás gyilkos, e meggyőződésével pedig a Lightot körülvevő nyomozócsoportot is elbizonytalanítja. Eközben azonban neki is ugyanúgy számolnia kell a Kira-hívők egyre népesebb táborával, ahogyan Lightnak saját kétkedő, gyanakvó kollégáival.

A gyanú elterelése céljából a füzet újra más kezébe kerül és új, elkötelezett Kira-hívőt ismerhetünk meg Mikami Teru személyében, aki az eddiginél is nagyobb szigorral csap le a bűnözőkre.

A halállistás igazságosztónak új szóvivője is akad Light egykori kedvese személyében, akin keresztül Light is ügyesen tud üzenni kiválasztottjának, ugyanakkor Nearen kívül mindenkit megtéveszt az ártatlanságával kapcsolatban.

Ohba Tsugumi a végtelenségig bonyolítja a nagy elmék csatáját, miközben rengeteg ügyes cselt, megtévesztést és elképesztő gondolatmeneteket mutat be, amibe kizárólag az olvasók láthatnak bele. Mindez egy roppant intelligens és ötletes írói elmét feltételez, aki valószínűleg a végtelenségig húzhatná a cselekmény boncolgatását anélkül, hogy bennünk, olvasókban akár csak felmerülne, hogy éppen a bolondját járatják velünk a sok fordulattal.

A Death Note ugyan nem egy akciódús történet, de a szépen kivitelezett rajzoknak hála a képek is szemet gyönyörködtetőek és még a színek hiányában is élettel teliek, így a látványra sem lehet panasz. A karakterek mindegyike aprólékosan kidolgozott és komolynak ábrázolt, más mangákkal ellentétben itt egyértelműen meg lehet különböztetni a szereplőket egymástól.

Bár főleg a tinik közül kerülnek ki a sorozat legnagyobb rajongói, azt gondolom, hogy mind közül talán ez az a sorozat, amely meggyőzheti az esetleg kételkedő, a mangákkal szemben előítélettel rendelkező, idősebb korosztályt is e stílus jogos térhódításáról.