Főkép A gyerekek sokféle jövőt elképzelnek maguknak, főleg kicsi korban a legnépszerűbb szakmák közt szerepel a rendőr is. Nem is csoda, hiszen tele van izgalommal, nyomozással, segítenek a bajba jutottakon, fülön csípik a rosszfiúkat – egyszóval szinte minden olyan dolog megvan benne, ami miatt a gyerekek szemében igazán érdekes és izgalmas munkának tűnik. A Mi Micsoda Junior sorozatának 16. kötete tehát nem csoda, hogy ezt a foglalkozást választotta témájául.
 
A sorozatot azt hiszem, nem kell különösebben bemutatnom, hiszen a Mi Micsoda könyvek már elég régóta a könyvesboltok polcain csücsülnek, és jó pár éve segítői a kíváncsi kisgyermekeknek, akik ezt-azt szeretnének tudni a világunkról.
 
A Junior sorozat az óvodás, kisiskolás korosztálynak szól, egyszerű és érthető nyelvezettel magyarázza meg, hogy milyen is egy rendőr munkája, mi található a rendőrkapitányságon vagy hogyan nyomoz a bűnügyi rendőrség. De szó esik még a közrendőrökről, a járőrökről, a rendőrkutyákról és a tettes kézre kerítéséről is – s mindezt egy betöréses rablás történetén keresztül meséli el.
 
A könyvet gyönyörű, színes illusztrációk díszítik, amik magyarázzák is a szöveget. Ám ez a könyv több egy sima képeskönyvnél, hiszen rengeteg kihajtható rajz, feladvány, érdekesség teszi interaktívabbá az olvasást nem csak a gyermek, hanem a szülő számára is. Informatív, érthető, rengeteg rajzzal és fejtörő játékkal, s mindez igényes kiadásban – egyszóval tényleg ideális könyv a rendőri munka iránt érdeklődő csemetéink számára.