Főkép A kert szó már önmagában is egy nagyon jó téma a gyerekeknek, a legkisebbeknek is, hiszen ott mindig történik valami izgalmas… tavasszal virágzanak a fák, előbújnak végre a virágok, zöldségek teremnek a föld alatt, időnként pedig esik az eső... hogy csak néhány dolgot említsek.
Ezen kívül a kertben élnek állatok is, akikkel a kicsik kíváncsian ismerkednek, játszanak. Még nem tudják, hogy melyiktől kell(ene) félni, melyik „bánthat”, ezért képesek minden élőlényt a kezükbe fogni, vizsgálgatni, szeretgetni, babusgatni, szóval nem árt vigyázni rájuk.
 
A cicák, kutyák mellett más élőlények, például bogarak is élnek a kertekben, de vakondot még a legtöbb udvaron sem láthatunk, csak könyvekből, mesékből ismerhetik meg a gyerekek. A szoba sarkában lévő pókháló sem ugyanolyan, mint a kertben harmatcseppekkel teli csillogó csoda, ami láttán mindjárt máshogy néznek (nézünk) erre a piciny állatra. 
 
A Mi MICSODA Mini sorozat Menjünk ki a kertbe! kötete tökéletes választás a legkisebbeknek. Ugyan a könyv nagyon átfogóan, minden oldalon egy-egy témát felkarolva mutatja be a kert rejtelmeit, csodáit, mégis a kicsik számára is könnyen érthető, melyet a kedves, aprólékos grafika tesz még barátságosabbá.
 
Természetesen a könyvet most is kislányommal együtt fedeztük fel, ami megint rámutatott, hogy mi, felnőttek mennyire máshogy látjuk a dolgokat, tárgyakat.
A borítón Panni locsolja a virágokat locsolókannával, amire fel is hívtam a figyelmét. A válasz most is - mint mindig - engem lepett meg igazán: „Igen, anyuci, de nem locsolókannával, hanem egy elefántlocsolóval, aminek ormányából úgy jön a víz, mint amikor az igazi elefántok az ormányukkal locsolják magukat, ha melegük van. A virágoknak is melegük van!?”
 
Nálunk a kötetben Cila cica a kedvenc, mivel minden oldalon valami mókás dolgot csinál: hol a víztől „ugráló” locsolócsővel játszik, hol a vakondtúrásban kotorászik, hol a méhecskéket kergeti, ha pedig elfárad, akkor a talicskából nézelődik, vagy a nyugágyon szundikál.
 
A könyvben a legfontosabb kerti szerszámokkal is megismerkedtünk, megtudva, mi mire való. Lányomtól tudtam meg, hogy ezekből a szerszámokból már neki is van néhány, amit nem igazán értettem. Felvilágosított, hogy a homokozó készletében szintén van lapát, gereblye, ásó és öntözőkanna is.
  
Az utolsó oldalon található minikvíz szintén sikert aratott, főleg miután már minden kérdésre ügyesen tudta a választ. Persze a jó megfejtéseket azért ő is megnézi a kukucskáló fülecskék alatt, hiszen ez újabb jó móka, befejezésként pedig a könyv hátsó borítóján együtt néztük meg, hogy a már megjelent Mi MICSODA Mini sorozat 8 kötetéből melyikre van még feltétlenül szüksége!