FőképAz AEGON Magyarország új, a Szépművészeti Múzeummal 2011 februárjában közösen indított családi sorozatában különleges összjátékra törekszünk: többféle művészeti ágból keresünk olyan alkotó- és előadóművészeket, akik át tudják adni az olvasás, a képnézegetés vagy a zenehallgatás örömét. Minden történet, mese, vers, zenei improvizáció egy-egy témához kapcsolódik, illetve a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből az adott témához választott – a matiné során a kivetítőn is látható – műtárgyhoz.

Azt szeretnénk, ha a gyerekek és szüleik is érzékelnék: másmilyen, olykor meghökkentően új érzelmeket, gondolatokat ébreszthet például egy mese, vers, ha azt továbbszövi egy remek zenész a saját “nyelvén”, zenei improvizációval – vagy éppen fordítva, illetve ha a témához választott képek világát egy-egy irodalmi mű és zene egészíti ki.

A Szépművészeti Múzeumban a szombati Családi Kerengő 10-től 13 óráig tart. A gyerekek és szüleik 10-től ismerkedhetnek a múzeumban a választott műtárgyakkal, majd 11-kor kezdődik a Láss csodát! – AEGON-matiné sokszínű, a témát többféle műfaj összefonódásával érzékeltető műsora. Ezt követően, 12-től 13 óráig a családok – a témához kapcsolódóan – közösen alkothatnak a múzeumi foglalkozáson.

Láss csodát! - AEGON-matiné a Szépművészetiben
2011. március 19-én, szombaton 11-től 12-ig
a 10-től 13 óráig tartó Családi Kerengő keretében:
Herczku Ágnes - énekes
Szabó T. Anna – költő
Lukács Miklós – cimbalomművész
M. Tóth Géza – animációs filmrendező

Forrás és további információ: www.lasscsodat.aegon.hu