Főkép2011. február 6-án reggel, egy spanyolországi szállodában holtan találták a világhírű gitárost. Gary Moore szabadságát töltötte az Ibériai-félszigeten.

Robert William Gary Moore 1952. április 4-én született az észak-írországi Belfastban. Pályafutása tizenhét éves korában kezdődött, amikor csatlakozott a Skid Row nevű ír zenekarhoz. A fiatal Moore tanára és mentora Peter Green, a Fleetwood Mac gitárosa volt, példaképei között ott találjuk John Mayall-t és Jimi Hendrix-et is.
Eső szólólemeze – Grinding Stone címmel – 1973-ban jelenik meg, The Gary Moore Band név alatt. 1974-ben a Thin Lizzyhez igazolt, de ebben az időben játszott még a Colosseum II nevű formációban is.
Szólókarrierje mellett 1993-ban életre hívja a BBM (Bruce-Baker-Moore) nevű formációt, ahol Jack Bruce basszusgitárossal és Ginger Baker dobossal játszott együtt.
Legsikeresebb lemezét 1990-ben adta ki Still Got the Blues címmel. A korong több mint három millió példányban kelt el. Utolsó lemezét 2008-ban adta ki, Bad For You Baby címmel. A lemezhez kapcsolódó turné keretén belül 2009-ben Budapesten is fellépett.