FőképMost már be kell látnom, rajongója vagyok a Best of albumoknak. Szépíthetném a dolgot, de kérdés nélkül a kedvenc előadóim válogatás albumaira vadászom. Amikor eljutok egy CD boltba, rémülten és izgatottan túrom át a lemezsorokat: Hol van a Best of??!!
Aztán remegő kézzel a kezembe veszem a kincset, és kapkodva futok végig a tracklistán, szinte vadászva a kedvenc számaimra. Van, hogy széles mosollyal nyugtázok, és van, hogy csalódottan rakom vissza a sorba. 
 
Elgondolkodom, vajon hol van az a pont egy énekes pályafutásában, amikor már a legjobb számokat össze lehet gyűjteni egy válogatás albumra? Lássuk be, bármikor lehet. De ez korántsem garantálja igényes, tiszteletre méltó munkásság eredményét. Az eredményt, amit a kezünkbe foghatunk.
 
Pink munkássága eljutott a 10. évéhez. Megkoronázva ezt a kerek számot kiadta Greatest Hits…So Far!!! című albumát, mellyel 16 már ismert dal és három új szerzemény boldog tulajdonosai lehetünk.
 
Az Alecia Beth Moore néven született amerikai pop-rock énekesnő első sikerét a „There Yo Go” szám hozta meg, ami 2000-ben, az R&B stílusú Can’t Take Me Home albumon jelent meg. Egy évvel később, 2001-ben inkább pop-rock hangzású M!ssundaztood stúdió albuma világviszonylatban nagy sikert aratott.
Harmadik albuma, a Try This 2003-ban látott napvilágot. Annak ellenére, hogy ez az album kisebb sikert ért el, mint az előző, 3 millió példányban kell el, és a lemezen található „Trouble” számért a Grammy legjobb rock énekes előadói díjat zsebelte be Pink.
 
2006-ban debütált negyedik szóló albuma, a I’Am Not Dead, amely számos közismert és sikerlistás számot tartalmaz, mint „Stupid Girls”, a U + U hand”, és a „Who knew”.
„So What” című száma, mely a Hot 100 listán első helyet ért el, a 2008-ban megjelent, ötödik Funhouse című stúdió albumon található. Ez az album három Top 20 dalt is adott a Pink rajongóknak: „Sober”, „Please Don’t Leave Me”, „Glitter In The Air”.
 
2010 novemberében jelent meg első válogatás albuma, a Greatest Hits...So Far!!! Kétség sem fér hozzá, hogy termékeny 10 évnek lehetünk lelkes részesei. És ezen állításunknak az album kellő nyomatékot ad.
Pink vibráló, vad egyénisége a női pop-rock kategóriában kétségkívül egyedi. Amerikától Kínáig ismert a neve, a hajszíne és rekedtes hangja. Az elmúlt évek során megismerhettük szókimondó szövegeit, gitárt tépő dallamait és számai átütő hangulatait.

Az albumon megtalálhatjuk a Best of számokat, amiket a kereskedelmi rádiók szinte rongyosra játszottak. Megvan ennek a hátránya, hiszen háromszáznyolcvanezredjére nem hallgatnánk ezeket a számokat és pláne nem vennénk meg CD-n. Pedig Pink esetében ez korántsincs így.
 
Hallgatás közben eddig nem tapasztalt hangszerelési gazdagsággal szembesültem több szám esetében is. Tetszik, ahogy a hangsúlyos rockos hatást erősítő dob és a gitár mellett szimfonikus elemekkel és szreccselt hangefektekkel színesíti meg például a „U + U hand” vagy a „So What” című számokat.

Engem lehengerel az elemi erő, ami a dalokból süt. Bizonyítást nyert, hogy nincsen szükség kisregénybe illő mennyiségű szövegre, hogy átüssön az érzelem. Pinket vitathatatlanúl megkülönböztöti pályatársaitól az, hogy a szövegei, és előadásának hangulata tombol az érzelmektől.
 
Az énekesnő pályafutásának 10 éve alatt a számain keresztül betekintést nyerhettünk érzelmeibe, élményeibe, fájdalmaiba egyaránt. Ezek az élmények olyan valódinak tűnnek, hogy az album rövid idő alatt könnyen a szívünkhöz nőhet.
 
Előadó:
P!nk – ének
 
A lemezen elhangzó számok listája:
1. Get the party started
2. There you go
3. You make me sick
4. Don’t let me get me
5. Just like a pill
6. Family portrait
7. Trouble
8. Stupid girls
9. Who knew
10. U + U hand
11. Dear Mr President
12. So what
13. Sober
14. Please don’t leave me
15. Bad influence
16. Funhouse
17. Raise your glasses
18. F**kin’ perfect
19. Heartbreak down
  
Diszkográfia:
Can`t Take Me Home (2000)
M!ssundaztood (2001)
Try This (2003)
Pink: Live in Europe (2005) koncert DVD
I`m Not Dead (2006)
Pink Box (2007) válogatás
Pink: Live from Wembley Arena (2007) koncert DVD
Funhouse (2008)
Pink: Live in Australia (2009) koncert DVD
Greatest Hits…So Far!!! (2010) válogatás 

Kapcsolódó írás:Koncert: Pink – Sziget Fesztivál, 2007. augusztus 10.