Főkép A póni, a hercegnők és hasonló kedvencek mellett még mindig tombol a körülbelül hattól tíz éves kislányok körében a kutyus- és cicamánia is, ezért sokszor szerepel a kívánságlistán első helyen a négylábú társ. Így van ezzel a könyv főhőse, a nyolc éves Katie is.
 
Katie évek óta álmodik egy kiskutyáról. Vágya végre teljesül, amikor szülei beleegyeznek, hogy egy új négylábú taggal bővüljön a család. Hamarosan el is hoznak egy közeli tenyésztőtől egy kis cocker spániel fiút, Bukfencet. A csíntalan kiskutya természetesen egyből elrabolja a kislány szívét.
 
Egyedül  Katie nővére, Jess aggódik, hiszen a családban már él egy makrancos, mufurc állat, Jess macskája, Tigris. Aggodalma sajnos beigazolódni látszik, mert a kelekótya Bukfenc mindenáron játékra akarja bírni a házsártos Tigrist, aki nem csak, hogy nem partner, de inkább zaklatásnak veszi a kis hebrencs közeledését.
Bukfenc azonban kitartóan próbálkozik, játékra és barátkozásra bírni a cicát, míg annak aztán elege lesz, és mivel úgy érzi, hogy kitúrták, bánatában világgá indul.

Ettől aztán áll a bál Katie családjában: itt a szenteste, Jess vigasztalhatalan, és húga számára a megvalósult álom örömét a bűntudat és nővére haragos elkeseredettsége árnyékolja be. Bukfenc is bánatos, úgy néz ki mindent elrontott, pedig ő csak barátkozni akart. Vajon helyrehozhatja-e Bukfenc a kalamajkát?
 
Holly Webb helyes kis regénye  a nagyobbacska olvasni tudó korosztálynak szóló modern történet modern gyerekekről, ami hétköznapi, de nem unalmas cselekményt takar, ezzel pedig magával ragadja a célközönséget.
Kutyákat szerető kislányoknak különösen, de más érdeklődésű csemetéknek is ajánlom, mivel pont azt a valóra váló hétköznapi álomvilágot karolja fel (különösebb mesés túlzások nélkül), amelyekre ők is vágynak.