FőképA magyar jazzélet központi figurája, László Attila és a kiváló amerikai jazzdobos, Tommy Campbell egy évtized után ismét közösen zenél a Művészetek Palotájában. Találkozó május 10-én a Fesztivál Színházban.

Babos Gyula egyik leghíresebb tanítványának, László Attilának pályája a kezdetek óta töretlen ívben halad felfelé. A kilencvenes évek jelentős változásokat hozott a zenész életében. 1993 óta alkotótársa Horváth Charlienak, mint zeneszerző és zenész. Kettejük sikeres együttműködését több teltházas koncertturné és aranylemez fémjelzi. A fiatalabb generáció által csak Tanár úrnak szólított gitáros a magyar könnyűzenei élet egy másik csillagával is együtt dolgozott ezekben az években: Cserháti Zsuzsa lemezeinek elkészítésében vállalt meghatározó szerepet.
A gitáros 1992-ben megalakítja saját zenekarát a László Attila Band-et, mely főleg kortárs jazz vonalon határozza meg magát. A zenekar 2004-ben nyolc állomásos amerikai turnén vett részt, melyet egy igazán különleges koncerttel zártak New York-ban. A Nagy Alma becenévre is hallgató metropoliszban több mint negyven ország ENSZ képviselői hallhatták zenéjüket. 1995 egy nagy együttműködés kezdete: a László Attila Band: The Only One című lemezének bemutatóján László Attila és Tommy Campbell először muzsikált közösen. A zenész családból származó philadelphiai dobos játékára a szerteágazó zeneiség, érzékeny dinamikai sokszínűség és sodró tempókezelés a jellemző. A közös fellépés a zenészek és a közönség körében is óriási sikert aratott, így borítékolható volt a folytatás. Az emlékezetes fellépést még két közös koncert követte Magyarországon, majd egy évtized szünet következett kettejük történetében.

László Attila Liszt és Érdemes Művész-díjas zenész egy igazi úriember, aki amerikai zenész barátját látja vendégül az évad utolsó Hétfő esti jazz koncertjén a Művészetek Palotájában. Újból alkalmuk nyílik felidézni közös sikereiket és új szerzeményekben kipróbálni egymást. Minden jazz barátot szeretettel várnak erre a jazzbaráti találkozóra.

HÉTFŐ ESTI JAZZ
László Attila és barátai
Vendég: Tommy Campbell (USA)
2010. május 10., hétfő 19.30
Művészetek Palotája
Fesztivál Színház

László Attila – gitár, Oláh Kálmán – zongora, billentyűs hangszerek, Lattmann Béla – basszusgitár
Közreműködik: Borbély Mihály – szaxofon, Csanyi Zoltán – billentyűs hangszerek
Vendég: Tommy Campbell – dob (USA)

A koncert után:
HÉTFŐ ESTI JAM
21.30

Bohém étterem különterme
Oláh Dezső Trió

Forrás: MÜPA