Főkép

Ritchie Blackmore legendás együttese, a Rainbow 1995-ben adta ki utolsó stúdióalbumát, a Starnger In Us Allt. Alig három évre rá, nem sokkal azután, hogy megalakult Blackmore reneszánsz rock együttese a Blackmore’s Night, mind a korábbi tagokat, mind menedzsmentjeiket elárasztották a kérések, hogy élesszék fel a zenekart. Erre végül csupán 2008-ban került sor, amikor Joe Lynn Turner, Bobby Rondinelli, Tony Carey és Greg Smith összeállt Jürgen Blackmore-ral, Ritchie Blackmore első német feleségétől született fiával, aki a gitáros-zenekaralapító nevét hivatott továbbvinni a csapatban. Careyt az első turné után Paul Morris váltotta fel.

Noha a Rainbow egykori tagjai közül többen is jártak már Magyarországon, az együttes saját számait nálunk még sosem hallhattuk autentikus felállásban. És mivel a fénykorban nem részesülhettünk ebben a szerencsében, ezúttal vétek lenne kihagyni a lehetőséget, hiszen a Rainbow számai egytől egyig a hard rock legszebb napjait idézik, s közülük nem egy valódi klasszikusnak számít.

A hangulatot a szellemiségében igencsak hasonló, ám jellegzetesen magyar hard rockot játszó P. Box fogja bemelegíteni, akiket eredetileg szintén egy legendás gitáros, az 1987-ben tragikus körülmények között elhunyt Bencsik Sándor tett igazán híressé. Aki szereti a klasszikus elemekkel kevert rockot, márpedig nemcsak a magyar formáció, hanem a Rainbow maga is efféle zenét játszott, annak nem okozhat csalódást ez a sokat ígérő, rég várt esemény.

A38 Hajó
2010. április 19., 20 óra
P-Box (20.00)
Over the Rainbow (21.15)
(Kapunyitás: 19.00)