Főkép Auth Csilla szinte a teljes ’90-es éveket végigvokálozta különböző hazai sztárok lemezein. Egy idő után megelégelte a háttérszerepet és úgy döntött, hogy megpróbál megállni a saját lábán.
Jól ismert magyar örökzöldeket tartalmazó – 1998-as bemutatkozó albuma, az Egy elfelejtett szó telitalálatnak bizonyult.
 
Az énekesnő ázsiója hirtelen megugrott, aminek köszönhetően – a klasszikus forgatókönyvnek megfelelően – mindenki őt szerette volna a saját rendezvényén VIP vendégként látni.
Aztán számomra úgy tűnik, hogy elfogyott a szél a vitorlából. Bár kisebb-nagyobb kihagyásokkal egymás után jelentek meg az énekesnő lemezei, de a bemutatkozáskori átütő sikerrel mind a mai napig adósunk maradt…
 
2009 novemberében, 6 évvel az A szerelem az esetem című korong után egy új Auth Csilla album került a boltokba Nekem így… címmel.
A 37 perces produkció repertoárjában különböző szerzőktől – többek között Demjén Ferenctől – 10 dal kapott helyet. Láthatóan az énekesnő igyekszik a saját gondolatvilágát megosztani a közönséggel, ennek érdekében a dalok több mint felének ő írta a szövegét.
 
Egyebek mellett a számítógépes zenei alapoknak köszönhetően a lemez hangzásvilága a másod és harmad vonalbeli televíziós csatornákon futó zenei műsorok „szellemiségét” idézi.
Még szerencse, hogy az egyes dalokban legalább mutatóban felbukkan egy-egy valódi hangszer is, ami valamelyest „gyógyít” az összképen.
 
Sajnos a lemezen nincs egyetlen húzó szám sem, ami nem is lenne gond, ha 10 briliáns dalból állna a repertoár. Itt azonban az a szomorú valóság, hogy a felvételek többszöri meghallgatása után is komoly hiányérzet maradt bennem.

Nem derült ki például, hogy valójában kinek is szól ez a lemez, így nem is tudom igazán pozícionálni a célközönséget. Nem érzem, hogy a fiatalok vevők lennének erre a „sztorira”, az idősebbek pedig vagy a magasabb minőséget keresik, vagy pedig nosztalgiáznak…
 
Nekem Auth Csilla valahogy nem ez. Nem ez a programozott zenére éneklő hang, bár tagadhatatlan, hogy éneke most is szívből jön.
Talán ha az esetek nagyobb részében inkább valódi hangszerekkel operáltak volna, harmonikusabb lenne az összhang. Mondom ezt elsősorban a hat saját dalra, hiszen a négy feldolgozás egészen más lapra tartozik.
 
Előadó:
Auth Csilla – ének
 
Közreműködők:
Szolnoki Péter – ének
Gátos Iván – zongora és programok
Sipeki Pipi Zoltán – gitár
Szabó Márton – gitár
Gyenes Béla – szaxofon
Éry Balázs – programok
Pacsai Márk – programok
 
A lemezen elhangzó számok listája:
1. Nekem így, neked úgy
2. Ha szeretnél ma még
3. 365
4. Tétlen évek
5. Jöttem, láttam, győztem
6. Szakadék
7. Nekem ennyi nem elég
8. Fújom a dalt
9. 2/A
10. Nem tudok nem gondolni rád
 
Diszkográfia:
Egy elfelejtett szó (1998)
Minden rendben (2000)
A szerelem az esetem (2003)
Nekem így… (2009)