Főkép


Két újabb csapat a Metalfesten, Olaszországból
Két - stílusban különböző - olasz zenekar első hazai fellépése vált biztossá a Metalfesten! A post metalos Winter Of Life, valamint a heavy/power metal Nameless Crime a Copro Records / Casket Music istállóját erősíti.
A post metalban utazó olasz Winter Of Life csapata - akik nem csak hazájukban, hanem Európában is egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert - tavaly jelentették meg debütáló lemezüket Mother Madness címmel. Zenéjükben klasszikus metal mellett pszichedelikus zenei, jazz, alternatív és progresszív, de olykor még gótos elemek is megtalálhatóak. Ezek az összetevők mind hozzájárultak ahhoz, hogy bemutatkozó albumukat pozitívan és elismerően fogadja a szakma.
A Nameless Crime már közel egy évtizede tolja a dallamos heavy / power metalt, s ezidő alatt olasz zenei élet egyik legismertebb underground csapatává nőtték ki magukat. A zenekar 2010-ben új felállással folytatja, s egy friss korongot is összeraktak, mely Modus Operandi címmel jelenik meg a Copro Records gondozásában, így a Metalfestre már friss dalokkal érkeznek majd!
http://www.myspace.com/winteroflife
http://www.myspace.com/namelesscrime

Emergency Gate a MetalFesten
És még mindig nem fogytunk ki a fellépőkből! Örömmel jelenthetjük be, hogy az április végén új albummal jelentkező német Emergency Gate is fellép a májusi csillebérci MetalFesten! A melodikus death-től a zúzós riffelésű power dolgokon át egészen a komor, darkos, dallamos témákig mindent felvonultat a két gitárral, valamint billentyűssel és szintissel is kiálló müncheni hetesfogat, akiket az igazán szemfülesek már a Kreator legutóbbi bulijának nyitóbandájaként is elcsíphettek Debrecenben. A MetalFestre már a The Nemesis Construct című új albummal érkeznek a bajor brigantik, énekesüket, Mathias Kupkát pedig a Suidakra 2005-ös Command To Charge albumáról is lehet ismerni, ahol a tiszta énekért felelt. Érdekesség továbbá, hogy az új album egyik dalában a svéd Evergrey főnöke, Tom Englund énekel duettet Mathias-szal.
http://www.emergency-gate.de/
http://www.myspace.com/emergencygateonline

A MetalFest Open Air bulira korábban konfirmált fellépők:
Hammerfall, Sonata Arctica, Amon Amarth, Nevermore, Lamb of God, Sabaton, Twillight of the Gods - Bathory tribute, Deicide, Korpiklaani, Finntroll, Death Angel, Deathstars, Marduk, Brainstorm, Eluveitie, Vader, Kalapács, Dalriada, Nevergreen, Leaves` Eyes, Legion Of The Damned, Decapitated, Powerwolf, Sadist, Slvosis, Nightmare, Astral Dorrs, Elvenking, Manticora, Secret Sphere, Varg, Steelwing, Persefone, Milking the Goatmachine, Vale of Tears, I Divine, Velvet Seal, Damned Spirits` Dance, Megazetor, Chronology, Crossholder

Forrás és további információ:http://hammerworld.hu/
http://metalfest.hu/