FőképKétségtelen, hogy a zenei stílusok dinoszauruszai közé sorolható beat muzsika legfontosabb, a világra legnagyobb hatást gyakorló együttese a Beatles volt.
A nagy négyesfogat zenészei annak idején többször elmondták, azért válhattak igazán sikeressé, mert valamennyien hozzáteszik a magukét a közös produkcióhoz, mindannyian arra törekszenek, hogy a saját egyéniségükkel színesítsék a zenét, a koncerteket, a filmeket stb.

Azt, hogy valóban erős és érdekes a személyiségük, és a ye-ye-ye-n kívül is van mondanivalójuk a világnak, John Lennonnak és George Harrisonnak egyértelműen sikerült bebizonyítani.
Ringo Starr Beatles-utáni kísérletei eléggé vérszegények voltak, ám Paul McCartney a Wingsszel, majd szólóban is megmutatta, hogy valódi zenész, aki éppúgy figyelemmel kíséri a világ eseményeit, a történéseket, az emberi kapcsolatokat, mint John Lennon; megmutatta, hogy ő is van olyan termékeny szerző, mint korább társa, csak éppen témaválasztásaiban, megnyilvánulásaiban nem annyira radikális, mint Lennon volt.

Paul McCartney jó néhány éven keresztül tudatosan törekedett arra, hogy a lehető legjobban eltávolodjon a Beatle-imidzstől; egyik nyilatkozatában, a Wings idején elmondta, hogy szeretné, ha nem úgy tekintenének rá, mint csodálatos múltú gombafejűre, hanem inkább úgy, mint jelennel és jövővel rendelkező zenészre, művészre.
Sokáig eszerint élt, eszerint állította össze koncertjei setlistjét, ám úgy tűnik, mára eltávolodott ettől az irányvonaltól: egyre szívesebben nyúl vissza a Beatles dalaihoz.

2009. július 17-én, 18-án és 21-én a „Summer Live ’09” turné keretein belül három koncertet adott New Yorkban; a 2009 végén megjelent két CD-t és egy DVD-t tartalmazó kiadvány anyagát ezeken a napokon vették fel.
 
A helyszín a Citi Field nevet viselő, vadonatúj stadion volt. Ennek a létesítménynek a közelében állt a korábban a Shea Stadium, ahol annak idején, 1965-ben a Beatles első amerikai koncertjét adta. 2008-ban, mielőtt lebontották a régi stadiont, Billy Joel lépett fel utoljára; vendége Paul McCartney volt. Az új stadionban aztán Sir Paul adott először koncertet; nem meglepő, hogy a vendége Billy Joel lett.
 
Legendás dalok egy legendás művész előadásában, profi, kipróbált zenészek közreműködésével.
Sir Paul az anyag keverését is egy kipróbált, régi „harcostársra”, a Beatles dalaival régóta dolgozó Geoff Emerick és Paul Hicks hangmérnökökre bízta, a videofilm rendezője pedig az a Paul Becher volt, aki már hosszú évek óta irányítja a McCartney-koncertek látványvilágának kialakítóit.

Tökéletes hangzás, tökéletes videoanyag, közismert, legendás dalok, amelyek egy egész nemzedék himnuszai voltak.
Akik szerették a Beatlest, akik fel akarják idézni a ’60-as években hagyott ifjúságukat, nem hagyhatják ki ezt kiadványt, amelyen Sir Paul két dolgot is bebizonyít:
1.) ezek a dalok ma is élnek, nem csupán fátyolos szemű nosztalgiázáshoz jók;
2.) az annak idején sokat támadott beat, és az a sajátos, slágeres pop-rock, amit McCartney egész életében játszott, mára már az egyetemes kultúra szerves részévé nemesült.
 
Az együttes tagjai:
Paul McCartney – ének, basszusgitár
Paul „Wix” Wickens – billentyűs hangszerek
Rusty Anderson – gitár
Abe Lobriel Jr. – dob
Brian Ray – gitár
Billy Joel – ének, zongora („I Saw Her Standing There”)
 
A lemezen elhangzó számok listája:
CD1
1. Drive My Car
2. Jet
3. Only Mama Knows
4. Flaming Pie
5. Got To Get You Into My Life
6. Let Me Roll It
7. Highway
8. The Long And Winding Road
9. My Love
10. Blackbird
11. Here Today
12. Dance Tonight
13. Calico Skies
14. Mrs Vandebilt
15. Eleanor Rigby
16. Sing The Changes
17. Band On The Run
 
CD2
1. Back In The USSR
2. I’m Down
3. Something
4. I’ve Got A Feeling
5. Paperback Writer
6. A Day In The Life / Give Peace A Chance
7. Let It Be
8. Live And Let Die
9. Hey Jude
10. Day Tripper
11. Lady Madonna
12. I Saw Her Standing There
13. Yesterday
14. Helter Skelter
15. Get Back
16. Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band / The End
 
A DVD-n a két CD-n hallható számok koncertváltozata látható.
 
Diszkográfia:
Lásd: a Beatles, a Wings és Paul McCartney lemezei