Főkép Idén tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Pszichodiák Alapítvány a Pszinapszist, a Budapesti Pszichológiai Napokat, Európa legnagyobb, kizárólag diákok által szervezett rendezvényét. Az április 9 – 11. közötti rendezvény a korábbi években megszokott helyen, az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban (AJAMK) lesz Budapesten.

A XIV. Pszinapszis, Európa legnagyobb, kizárólag diákok által szervezett rendezvénye idén az Utak labirintusa címet viseli. Témája „az életben elénk kerülő döntési helyzetek, hiszen emberi természetünk velejárója, hogy igényünk van megtalálni saját személyes utunkat, melyen haladva önmagunkkal találkozhatunk. De ahogy világunk gyorsul, a lehetséges utak úgy formálnak egy egyre szövevényesebb labirintust” – mondta Balogh Réka, a XIV. Pszinapszis főszervezője. „A napjainkban ránk nehezedő megfelelési kényszer, időhiány és elidegenedés- gazdasági, környezeti és `humán` gödörbe taszítanak minket.” – tette hozzá.

A Pszinapszis idei programjában idén is a korábbi években megszokott színvonalas, de laikusok számára is érthető előadások, műhelyfoglalkozások szerepelnek. A Pszinapszis három napja alatt több nemzetközileg is elismert magyar, angol és francia pszichológus tart előadást.

Dr. Ranschburg Jenő Amíg az én házamban laksz címmel a szülő-gyermek kapcsolatról, Prof. Bagdy Emőke a boldogságról, a boldogság-kutatásról tart előadást. Vekerdy Tamás témája, hogy milyen változást hoz a család életében, mikor a gyerek óvodásból iskolás lesz, Tari Annamária előadása pedig Korok lázadásai címet viseli.

A XIV. Pszinapszison részt vesz az elismert francia neuropszichológus Chadi Moghaziel és az angol Rudi Dallos, valamint az ugyancsak Nagy-Britanniából érkező Duncan Moss.
A kulturális program törzsét színtársulatok előadásai, zenekarok koncertjei és kiállítások képezik, melyek a téma által megihletett művészek alkotásait mutatják be. A moziban folyamatosan futnak tehetséges fiatal művészek kisfilmjei, a szervezők pedig fotókiállítás keretében bemutatják be, hogy ők hogyan látják saját útjaikat, labirintusaikat.

A Pszinapszison a korábbi évekhez hasonlóan ismét grafológusok, az Élő Könyvtár „könyvei”, jóga és a Relax szoba várja a látogatókat.
A Civil Utca lakói munkájukkal fontos feladatokat látnak el a társadalomban. Ezt felismerve a Pszinapszis szervezői lehetőséget adnak a rendezvény látogatóinak, hogy közelebbről megismerkedhessenek többek között a Tetra Állatterápiás Csoport és a Nap-Kör Mentálhigiénés Alapítvány munkájával.

Az idei rendezvény célja, hogy egy olyan fórumot jelenítsenek meg, ahol a laikusok, a szakma képviselői és az egyetemi hallgatók megismerhetik a szélsőségeket, a lehetőségeket, és kereshetnek egy saját maguknak megfelelő utat.

Időpont: 2010. április 9-11.
Helyszín: A Pszinapszis idén is a modernizált és akadálymentesített Angyalföldi József Attila Művelődési Központba várja a látogatókat: Budapest 1131 József Attila tér 4.

További információ: www.pszinapszis.hu