FőképLamb of God - A MetalFest egyik headlinereként játszanak először Magyarországon!

A magyar MetalFest és Skalar Music példaértékű együttműködésének köszönhetően örömmel jelenthetjük be, hogy a májusi csillebérci MetalFest egyik főbandájaként végre Magyarországon is fellép az új évezred egyik legnagyobb hatású amerikai metal csapata, a richmondi Lamb Of God ötös.
A 15 évvel ezelőtt a nem igazán átgondolt Burn The Priest néven megalakult zenekarból egyetlen underground kiadványt követően lett Lamb Of God, majd a 2000-es New American Gospel és a 2003-as As The Palaces Burn albumok technikás és brutális zenéje megalapozta a magát „tiszta amerikai metal”-ként jegyző banda hírnevét. A 2004-es Ashes Of The Wake és a 2006-os Sacrament lemezek már egy major kiadó, az Epic szárnyai alatt jelentek meg, de az ötös zenéje mit sem veszített kíméletlen, szélsőséges jellegéből.  A Billboard lista Top 10-jébe is bekerült Sacrament a 2006-os év legsikeresebb metal kiadványa volt, amely még Grammy-jelölést is hozott a csapatnak.
A Sacrament album turnéja 19 hónapon át tartott, játszottak Ozzyval, a Slayerrel, a Megadeth-tel, felléptek számos európai és tengerentúli fesztiválon, a koncertezős ciklust pedig egy önálló arénaturnéval zárták le. 2008. a pihenés, a lemerült elemek újratöltésének időszaka volt, majd 2009. februárjában Wrath címmel egy újabb energiabombát szabadítottak a gyanútlan világra, amely a Billboard lista 2. helyén nyitott. Egy önálló világturnét követően a Metallica vendégeként játszhattak Európában és Amerikában, 2010-ben pedig a világ legnagyobb metal fesztiváljain a főszínpadon van bérelt helyük.
A 2010-ben ismét Grammy-jelölést kapott Lamb Of God magyarországi bemutatkozására a csillebérci MetalFestnél alkalmasabb helyszínt keresve sem lehetne találni!
http://www.lamb-of-god.com/

Steelwing a Metalfesten!


Örömmel jelenthetünk be egy újabb fellépőt a májusi, csillebérci MetalFestre, a tradicionális heavy metalt játszó svéd Steelwinget. A banda olyan fiatal, hogy mindössze tavaly alakult, majd gyorsan be is nevezett az osztrák Rock The Nations ügynökség 2009-es tehetségkutatójára, amelynek egyik győzteseként jutott lemezszerződéshez (1200 nevező közül!). Az ötös debütáló albuma április legvégén jelenik meg Lord Of The Wasteland címmel, a jól ismert amerikai grafikus, Ed Repka (Megadeth, Death, Atheist, 3 Inches Of Blood stb.) látványos borítójával. A svéd heavy metal fanatikusok, akik a Maiden és a Priest mellett Dio, Mercyful Fate, Savatage, Ozzy, Van Halen rajongók, az ősz folyamán a Blind Guardian előzenekaraként turnéznak majd Európában.
http://www.myspace.com/steelwing

Amon Amarth a Metalfesten!

Örömmel jelenthetjük be, hogy az utóbbi években Európa egyik vezető metal bandájává előlépett, a szervezőkhöz érkezett visszajelzésekben, e-mailekben és különböző fórumokon egyik legtöbbször kért csapat, a svéd Amon Amarth is fellép a májusi csillebérci MetalFesten! Az 1988-ban Stockholm egy elővárosában még Scum néven megalakult, majd a Gyűrűk urában szereplő Végzet hegye után Amon Amarth nevet felvett brigád melodikus death metal dalaiban az északi mitológia, a kereszténység előtti viking világ elevenedik meg. A svéd ötös sosem tartozott a divatos bandák közé, de lemezről lemezre emelkedett az ázsiójuk. Amikor 2006-ban megszületett a With Oden On Our Side című hatodik albumuk, minden korábbinál combosabb és változatosabb dalokkal, már főzenekarként játszhattak fesztiválokon, turnékon, nem ritkán egy viking hajó pontos másával és akciódús csatajelenetekkel erősítve a színpadképet. A legutóbbi lemezük, a 2008-as Twilight Of The Thunder God az eddigi legsikeresebb anyaguk lett, amit a nagy zenekari őskedvenc, a Slayer előtt is bemutathattak Európa-szerte. Az északi tematikájú metal mesterművön olyan vendégek szerepeltek, mint LG Petrov, az Entombed frontembere, Roope Latvala, a Children Of Bodom gitárosa, vagy az Apocalyptica tagjai. A lemez megjelenése óta megállás nélkül turnézó gárda decemberben még Kínába is eljutott, a csillebérci MetalFestre pedig egy újabb amerikai headliner körutat követően érkeznek majd.
 
A Sadist is fellép a májusi MetalFesten!

A zúzós témákkal átitatott, technikás, progresszív death metalt játszó genovai Sadist még 1991-ben alakult, és szólókkal  gazdagon tarkított, helyenként progos, jazzes témákkal, bizarr dalszerkezetekkel és keleti dallamokkal kísért brutális zenéjüknek hamar híre ment Olaszország határain túl is. 1994-ben már a Carcass Heartwork turnéján játszhattak, de koncerteztek a Samaellel is, majd a Tribe és Crust albumok sikerének köszönhetően az első olasz fellépőként játszhattak a Wacken fesztiválon 1999-ben. A túlságosan kísérletezősre vett Lego lemez után hosszabb pihenőre vonultak, és csak 2007-ben tértek vissza a Sadist lemezzel, valamint a régi hangzásvilággal. A csapat új albuma március közepén lát napvilágot Season In Silence címmel.

A májusi Metalfesten fellép a A Twilight Of The Gods névre hallgató allstar formáció, amely a legendás Bathory-nak és frontemberének, Quorthon-nak állít emléket azzal, hogy megszólaltatja dalait. 2010-ben kizárólag a MetalFest Open Air (2010. május 21-23., Csillebérc) nyári fesztiválokon lesznek láthatóak!

A Bathory kultikus név a színtéren, Quorthon pedig a metal, és különösen a black metal történelem egyik meghatározó egyénisége volt. Quorthon már nincs köztünk, de a Bathory - nyugodtan mondhatjuk - halhatatlan. 2010. június 3-án már hat éve lesz annak, hogy a black és viking metal legendás mestere örökre a Valhallába költözött, de szellemi és zenei öröksége továbbra is megkerülhetetlen. A mai black/pogány színtér öt prominens harcosa arra a merész feladatra vállalkozik a MetalFest koncerteken, hogy hitelesen, érzéssel nyúljon Quorthon becses örökségéhez,  és a klasszikus Bathory tételek előadásával rója le tiszteletét a soha el nem feledhető Quorthon előtt.

Twilight Of The Gods név alatt egy páratlan allstar-csapat halad tovább 2010-ben a Bathory pogány ösvényén:
Alan Nemtheanga énekes (Primordial)
Iscariah basszusgitáros (ex-Immortal)
Nick Barker dobos (ex-Dimmu Borgir, ex-Cradle Of Filth)
Blasphemer gitáros (ex-Mayhem)
Patrik Lindgren gitáros (Thyrfing)

A MetalFest Open Air bulira korábban konfirmált fellépők:
Hammerfall, Sonata Arctica, Nevermore, Sabaton, Finntroll, Korpiklaani, Death Angel, Deicide, Deathstars, Marduk, Vader, Eluveitie, Brainstorm, Leaves` Eyes, Kalapács, Nevergreen, Legion Of The Damned, Decapitated, Powerwolf, Varg, Vale of Tears, I Divine.

Időközben biztossá vált az Arany János költeményeinek folk metalos átirataival még népszerűbbé vált Dalriada fellépése is. A soproni csapat pár napja a Diesel klubban egy fergeteges hangulatú turnézáró bulit adott, amely egyben az Arany-album lemezbemutatója is volt. A rajongók valósággal szétszedték a klubot és a zenekart. A Kalapács és a Nevergreen mellett a Dalriada lesz a MetalFest Open Air harmadik kiemelt hazai fellépője!

A fellépők névsora az utóbbi pár hétben jó néhány illusztris külföldi csapattal gyarapodott:
Twilight of the Gods - Allstar Bathory Tribute (Primordial, Immortal, Dimmu Borgir, Cradle Of Filth, Thyrfing zenészekkel!), Astral Doors, Nightmare, Elvenking, Manticora, Persefone, Secret Sphere, Milking The Goatmachine

ÚJABB SZÍNPAD
Az érdeklődés nemcsak látogatói, hanem zenekari oldalról is óriási, ezért a Szabadtéri Színpad mellett a Csillebérci Szabadidőközpont Sportcsarnokát is bevontuk a rendezvénybe. Ezen a színpadon hajnalig szól majd a metal, méghozzá a Szabadtéri Színpadot jól kiegészítő programmal.

Ez a helyszín is döntően nemzetközi fellépőkkel telik meg, de egyúttal lehetőséget biztosít újabb hazai bandáknak is. Már biztos a Velvet Seal, a Chronology, a Damned Spirits` Dance, a CrossHolder, valamint a KaFeBár fellépése!

A hazai bandáknál is lehet akciós árú bérleteket vásárolni, sőt erre kifejezetten buzdítunk is mindenkit, ugyanis május 21-én az a banda nyitja majd a Szabadtéri Színpadot, amelyik a legtöbb rajongót tudja felmutatni!

NAPIJEGYEK
Számtalan érdeklődő levelet kapunk a napijegyekkel kapcsolatban is. Külföldi partnereinkkel is egyeztettünk ezzel kapcsolatban, de az erős elővétel és a fesztiválterület limitált kapacitása miatt a napijegyek értékesítéséről csak később tudunk dönteni. Amennyiben lesz lehetőség napijegyekre, legkorábban négy héttel a rendezvény előtt kezdjük majd árusítani, mégpedig 7990 Ft-os elővételi áron.

HAMMERWORLD TEHETSÉGKUTATÓ
A MetalFest keretén belül kerül majd sor a HammerWorld magazin első tehetségkutatójának lebonyolítására is. Erről bővebb információt március elejétől találsz majd a www.hammerworld.hu és a www.metalfest.hu oldalakon.

Forrás és további információ:www.metalfest.eu
www.hammerworld.hu