FőképA zenekar mostanra - és ebben az évben különösen – mindent elért, amit rock együttes elérhet. Koncertjeikre órák alatt elfogynak a jegyek, ha egy adott országban nem lépnek fel, az ottani rajongóknak szinte esélyük sincs más helyszínen belépőhöz jutni.
„Pussy” című új videójuk lejátszását minden TV csatorna megtagadta – 1 hét alatt mégis több mint 20 millió ember látta a neten keresztül.
A polgárpukkasztó, ipari metálnak induló, a mai napig csak német nyelven megszólaló csapat kikerülhetetlenné vált, és görbe tükröt tart az elkényelmesedett, sznob fogyasztói társadalom elé.

A Rammstein 2010-ben folytatja idén elkezdett turnéját, és garantálják, hogy a koncertek semmiben sem térnek el majd a 2009-ben látottaktól; óriási show, pirotechnikával, elképesztő látvánnyal és minden egyébbel, amitől egy Rammstein buli a hab a rockzene tortáján.

A zenekar hatalmas hírnevet szerzett élő showjaival, főként a számtalan pirotechnikai eszköz színpadi használatával. Ezen a koncertkörúton sincs ez másképp, látványos akciók bőven lesznek.A Rammstein több tagja is szájhoz erősíthető lángszórót használ az előadások alatt, maga Till Lindemann énekes pedig egész számokat énekel végig úgy, hogy közben ég – két, karhoz erősített lángszóró segítségével. De az együttes tagjain kívül lángra kapnak még mikrofonok, gitárok, billentyűk, szikrákat szórnak csizmák és dobverők, sőt, robbanó dobok és mikrofonok is várhatók. A banda természetesen ilyen látványhoz szakképzett pirotechnikusokat alkalmaz. Ráadásul az énekes maga is szakképzett pirotechnikus, ezért is vállalja, hogy egész számokra elnyelje a lángtenger. A Rammstein mottója: "Tedd a saját dolgod. És túlozd el!" A cél az, hogy felkeltsék az emberek figyelmét, úgy, hogy az élvezetes is legyen.

"Megtanultuk, hogy az emberek 99%-a nem érti a dalszövegeket, szóval valami olyannal kell előállni, ami megtartja a showban a drámaiságot. Valamit tennünk kell. Szeretünk előadni; szeretünk játszani a tűzzel. De van humorérzékünk. Nevetünk rajta és saját magunkon is; élvezzük az egészet… de komolyan vesszük a zenét és a dalszövegeket. Ez a humor, színház, és a mi kelet-német kultúránk kombinációja." – nyilatkozta nemrégiben Till Lindemann.

Az estét 8 órakor a Combichrist nevű csapat nyitja, kb. 40 perces programjuk után lép színpadra a Rammstein.
Jegyek meglehetősen korlátozott számban, de még kaphatók a jegyirodákban, a helyszínen vagy az interneten.

Budapest Sportaréna
2010. március 16., 20 óra
Combichrist
Rammstein

Forrás és további info: www.livenation.hu

Kapcsolódó írás:
Koncertbeszámoló