Főkép2009 őszén az EMI és a Hunnia Records különleges közös együttműködésbe kezdett. Ötvözni szeretnék mindkét cég előnyös „tulajdonságait”. Egy multinacionális cég ismertségét, megbízhatóságát, piac orientáltságát és egy kisebb kiadó gyorsabb reagálását a művészeti ág változásaira.  A hazai zenei élet széles spektrumának bemutatását, új tehetségek, kevésbé ismert előadók, műfaji kategóriákat feszegető művek megjelentetését tűzték ki célul. Szeretnének kiadványaikkal hiányt pótolni és a réteg zene iránt érdeklődő hallgatók igényei felé is fordulni.

Ez a lemez a sorozat legújabb darabja.
Nagy János a hazai jazz élet egyik kiemelkedő alakja, aki zongoristaként (European Mantra), zenekarvezetőként (Free Style Chamber Orchestra), zeneszerzőként egyaránt jelentős szerepet tölt be a hazai jazz életben. Zenésztársai Banai Szilárd dobos és Szappanos György basszusgitáros.
Triójával felléptek közösen David Murray és Dewey Redman világhírű amerikai szaxofonosokkal.

Az új felállású trió 2 éve működik együtt. Az együttes a névadó zenekarvezető által írt kompozíciókat játszik, melyről így írt a többszörös Grammy díjas amerikai zongorista, zeneszerző Russel Ferrante: „Nagy János hangokból szőtt pompás kárpitot gyengéd líraisággal, filmszerű struktúrával, gyönyörű és váratlan harmóniákkal megtöltve. A teljes zenei anyag a jazz és a világzene szellemével van áthatva, megmozgatva. A szerzeményeket és az előadók játékát a legnagyobb formátumúak között valónak találtam...

E páratlan zenei világot teszi még varázslatosabbá az est két vendége Palya Bea és Birta Miklós.
Palya Bea és Nagy János az elmúlt években sokféle formációban léptek fel együtt. Fellépéseiknek mindig izgalmas színfoltja a közös improvizáció ahol a két művész különböző egyénisége találkozik, és éppen e két személyiségből fakadó polaritás alkotja egységét zenéjüknek.
Birta Miklós gitáros, zeneszerző, a Kodolányi János Főiskola Jazztanszakának gitártanára, hosszú évek óta a „különleges gitáros”. Nemzetközileg is elismert művész, aki folyamatosan új utakat keres, kreativitása nem ismer határokat.

Nagy János trió: Zoo lemezbemutató koncert
2010.március 3., 20.óra
Francia Intézet
Vendég: Palya Bea és Birta Miklós

Forrás: www.emimusic.hu