FőképFebruár közepén lesz annak éppen 10 éve, hogy először állt színpadra 4 tagú formációban a hazai rock zene egyik élcsapata. A 2000-ben történt megalakulás óta, a zenekar 5 lemezt, 13 videó klipet, 2 DVD-t, és egy listavezető kislemezt készített. A mára már 5 tagúra bővült formációt számtalan közönségdíjjal jutalmazták, és több mint 500 koncertet adott.

Több teltházas, önálló turné, és PeCsa koncert mellett, a zenekar évek óta a hazai fesztiválok egyik kiemelt produkciójaként lép színpadra. Pályafutása során olyan világsztárokkal játszott együtt a Depresszió, mint például a Korn, Marilyn Manson, Motörhead, Soulfly, Apocalyptica, Bloodhound Gang, Machine Head, Ignite, Clawfinger, Anthrax, Fear Factory, Kosheen, Whitin Temptation, Manu Chao.

A zenekar számra a 2010-es év egyértelműen az ünneplésről fog szólni. A 10 éves jubileum első eseményeként megjelent a Nincs jobb kor című best of kiadvány. A HammerWorld magazin februári számának exkluzív mellékleteként beszerezhető válogatás, a Depresszió történetének 16 legnépszerűbb dalát tartalmazza újramastreizált formában, valamint 2 régebbi dal újrarögzített változatát, és 2 új dalt. A születésnapi korong összeállításánál a rajongók véleményére támaszkodott a zenekar. Az augusztustól decemberig tartó internetes szavazáson több ezren adták le a voksukat kedvenc dalaikra, és végül a legtöbb szavazatot kapott szerzemények kerültek a CD-re. Szintén a rajongóknak kedvez az is, hogy a nem hagyományos úton forgalomba kerülő, közel 2 albumnyi dalt tartalmazó kiadványhoz, egy lemez árának a feléért tudnak hozzájutni. Így azok sem járnak rosszul, akiknek már megvannak a korábban megjelent dalok, de szeretnék eredetiben birtokolni az új stúdiófelvételeket, és azok is átfogó képet kapnak a zenekar fontosabb állomásairól, akik most ismerkednek velük. A Best Of kiadványt a Depresszió címlapos februári HammerWorld magazinnal együtt is meg lehet rendelni, s a rajongók igény szerint az albumból és a magazinból is a banda által dedikált példányt kapnak.

A Pixel Film által rögzített kisfilmet abban a látványos helyszíneket felvonultató erőműben forgatta a Depresszió, ahol a legutóbbi Halo konzol játék több felvétele is készült, valamint ez lett volna Terminator - Megváltás című film egyik díszlete is.

A 10 éves jubileum fő attrakciója természetesen a rajongókkal közös ünneplés lesz a születésnapi koncerteken. A jubileumi turné nyitóállomására február 12-én, a gödöllői Trafo Cluban kerül sor, ahol szinte napra pontosan 10 évvel ezelőtt lépett először színpadra az akkor Hartmann Ádám gitárossal kiegészült Depresszió.

A fergeteges hangulatúnak ígérkező turnéra, a legkedveltebb dalokból álló műsorral készül a zenekar. Az országjáráson hétről- hétre váltakozik néhány dal a sorrendben, hogy azoknak is kedvezzen a csapat, akik több estén is velük ünnepelnek.

A turné legnagyobb bulijára április 17-én, Budapesten, a Petőfi Csarnokban kerül sor. A 10 éves jubileumi koncerten extra hang és fénytechnikával kiegészült show keretein belül győződhet meg mindenki a zenekar élő erejéről, és arról a tűzről, ami egy évtized után is lankadatlanul hajtja őket.

A turné vendégei a Rubicon és a Horda zenekarok lesznek. A turnéval kapcsolatos bővebb részletek megtalálhatóak a Depresszió hamarosan új design-al jelentkező honlapján.

10 éves jubileumi turné állomásai:
02.12. Gödöllő – Trafo Club
02.13. Veszprém – Expresszó
02.20. Eger – Ifi ház
02.26. Kaposvár – Pogó Center
03.05. Kiskunfélegyháza – Rock-tár
03.06. Békéscsaba – Tégla Művelődési Ház
03.12.Debrecen – Lovarda
03.13. Miskolc – Ifi ház
03.20. Tatabánya – Sportcsarnok
03.26. Pécs – Ifi ház
03.27. Dunaújváros – Terminál
04.09. Szeged – Ifi ház
04.10. Szolnok – Olaj Sportcsarnok
04.17. Budapest – Petőfi Csarnok
04.21. Nyíregyháza – Főiskolai Napok
04.23. Szombathely – Oladi Művelődési Központ
04.30. Győr – PSVMK

Forrás és további info:
www.depressziomusic.hu
www.hammerworld.hu