FőképA melodikus death metal egyik stílusalapítójaként legendává vált Hypocrisy hosszú szünet után tavaly egy bivalyerős és kompromisszummentes albummal kedveskedett rajongóinak, idén pedig a huszadik évébe lépő svéd formáció élőben is bemutatja remekművét a magyar közönségnek.

A Long Time, No Death… elnevezésű turné pesti állomásán természetesen régi klasszikusok is előkerülhetnek. A pályafutása során több death metal alapművet is alkotó zenekar nemrégiben a rajongókat is bevonta a koncertmenü összeállításába, így az sem kizárt, hogy korábban még nem játszott dalok is elhangzanak ezen az estén.

Az együttes nagyjából az 1996-os Abducted című lemezével lett igazán elismert társulat underground körökben. Ezen a korongon ért be igazán az a dallamos zenei világ, ami az agresszív metal határait kitágította, ugyanakkor más (gótikus, doomos) stílusjegyeket is sikerrel felhasznált. A csapat lelke Peter Tägtgren, aki a gitározás mellett nem csak változatos és durva énekhangjával színesíti a Hypocrisy zenéjét, de fő dalszerzőként és producerként ő határozza meg a zenekar arculatát is. A több más projektben is érdekelt Tägtgren producerként is igen közismert és népszerű: több, hasonló irányvonalon mozgó (főleg) skandináv zenekar felvételének megszületésénél is bábáskodott már, s nem egy metal alapmű került ki kezei közül az évek során. A zenekar oszlopos tagja továbbá Mikael Hedlund basszusgitáros, aki csaknem a kezdetektől szolgáltatja a ritmust, illetve újabban az Immortal dobosa, a rendkívül tehetséges Horgh névre hallgató úriember is állandó tagként van jelen, az élő megszólalás dúsítására pedig újabban a Children of Bodomos Alexi Laiho vendéggitározik a koncerteken.
A fő attrakció előtt a finn Survivors Zero és a magyar nemzetiségű Slytract lép fel ezen az estén.

Long Time, No Death: Hypocrisy / Survivors Zero / Slytract
Idő: 2010. február 18., 19:00
Hely: Budapest, X. kerület, Diesel klub (volt E-klub), Népligeti út 2.
Belépő: elővételben 4 900 Ft, a helyszínen 5 900 Ft.

Forrás: Concerto Music