Főkép A Mese-ház egy rendkívül szimpatikus hangoskönyv sorozat, melynek ez, ha jól számolom, a hatodik darabja.
 
Ez alkalommal a világ meséiből válogattak ki nyolc darabot, s közéjük Gryllus Dániel illetve a Kaláka dalait.
A meséket fele-fele arányban Bodrogi Gyula és Pécsi Ildikó mondják el – kiváló színészek, akiknek nyilván saját tapasztalataik is vannak a mesélésben, és ez bizony érződik is.
 
Nekem személy szerint Bodrogi dörmögése általában jobban tetszik, mint Pécsi Ildikó néha túljátszott stílusa, de ő is remekül és hangulatosan mesél, és ez a lényeg. Meg lehet, hogy a gyerekek épp őmiatta fognak gurulni a nevetéstől.
 
A nyolc mese üdítő változatosságot mutat: humoros éppúgy van itt, mint kalandos, romantikus, netán megható, és egytől-egyig jólesik őket meghallgatni.
Az is tetszik, hogy éppúgy megmutatják azt, hogy mennyi különbség van a különféle népek, kultúrák között, mint azt, hogy általában véve az emberek mégiscsak nagyon hasonlóak.
 
Így aztán az egzotikus mesék, mint a nyugat-afrikai A teknős és a víziló, vagy  A majomkirályfi című maláj népmese semmivel sem kevésbé ismerősek (a szó jó értelmében) és érthetőek számunkra, mint mondjuk a német (A macska mint szakács) vagy az orosz (A hiú kakas és a felültetett róka).
 
A mesékhez hasonlóan gazdagok, színesek a CD-n hallható rövidke dalok. Az ember azt hihetné, a folk muzsika eme jeles és nagy múltú képviselőit konkrétan az itt elhangzó történetek ihlették meg, pedig úgy fest, nem, hiszen mindegyik szerzemény régebbi.
 
Mellesleg e rövid szösszenetek önmagukban elegendőek lehetnek, hogy akivel általános iskolában egy életre megutáltatták a népzenét, az itt helyben beleszeressen.
 
Ez a CD tényleg igényes, szórakoztató, tartalmas és értékes, fölösleges is azt bizonygatni, hogy mennyivel jobb, mint mindannak a 99%-a, amivel manapság a gyerekek lelkét-szellemét etetik a médiában.
Hiszen évszázadok óta mesélt, mindmáig szórakoztató és üzenettel bíró történetek ezek, amiket olyan emberek adnak elő, akik a celebvilág előtt és azon túl is ismertek, népszerűek voltak.
 
Maradjunk annyiban, hogy embernek lenni pl. a mesék és dalok miatt is jó, az ilyenek miatt, amik ezen a CD-n vannak, és az ember meg nyilván a legjobbat kívánja a gyerekének, és ez a CD eléggé abba a kategóriába tartozik. Aki nem vette meg karácsonyra, vegye meg hétköznapra.