Főkép Minden királynak és királykisasszonynak van birodalma, hiszen legfőképpen attól király vagy királykisasszony, így már a könyv címe is sejtetni engedi, hogy Ursula Jones jóvoltából nem egy megszokott királylányos történettel állunk szemben.
 
A gyönyörűséges királykisasszony Pompás nevű pónilovával kis szekerén járta a vidékeket saját birodalmát keresve. Senki nem vonta kétségbe királyi mivoltát, hiszen pont úgy nézett ki, mint az igazi királylányok, és mindenki így is szólította.
Mivel nem csak birodalma, de pénze sem volt, különleges küldemények (rakoncátlan nagymama, sánta kutya) szállításával kereste meg a napi betevőre valót.
 
Királyi udvarok mellett elhaladva mindig betért tiszteletét tenni, igen udvarias lévén. Egy látogatás során az özvegy Vilhelmina királyné udvarán esett meg, hogy megismerkedett az udvari bolonddal, akitől ajándékba kapott piros harisnyáját örömmel viselte.
 
Nem sokkal később részt vett az ország királyfijának koronázási ünnepségén, ahol gyönyörűségével elkápráztatta a királyfikat, akik azonban összevesztek rajta, és a drága süteményekkel dobálták egymást.
A királykisasszony látva e pazarlást nagyon elszomorodott, és kisurrant a bálteremből. Pompást megtalálva újra nekivágtak megkeresni a birodalmat.
 
Hajnalban segítettek egy árokba csúszott kordé kihúzásában. Az ifjúban a leány felismerte a volt udvari bolondot, aki szívét adta a királykisasszonynak. Együtt mentek tovább, de a lány továbbra is vágyakozott birodalma után.
 
Egy nap csomagot kapott, a következő címzéssel: „A királykisasszonynak, Imitt, Amott és Mindenütt”. Így hát ő lett Imitt, Amott és Mindenütt királynője, az udvari bolond pedig mostantól a királya.
Azzal felkerekedtek, hogy bejárják saját birodalmukat. Az idő múlásával szereplőink azt vették észre, hogy a szekér lassan megtelik gyerekeikkel, és két lovuk mellett pedig kiscsikó lépeget. 
 
A történet Sarah Gibb művészien ábrázolt alakjai által kel életre, melyek egyediek, különlegesek, magával ragadóak. A sokszor árnyékképként illusztrált figurák - a piros árnyalataival ötvözve - varázslatossá teszik a mű lapjait, egyedi stílust adva a könyvnek. 
 
Ursula Jones nem mindennapi meséje néhol szomorkás, néhol humoros, néhol tanulságos, de a gyermekek számára könnyen befogadható, érthető – teljesen megérdemelten kapta meg tavaly a Roald Dahl-díjat.