FőképA minden év novemberében megrendezésre kerülő zenei programot nem csak itthon, hanem külföldön is számon tartják. A színvonalas műsornak és a határok közelségének köszönhetően sok külföldi látogatója is van a jazz rendezvénynek.

Az elmúlt évek során a hazai jazz társadalom legrangosabb képviselői mellett olyan világsztárok fordultak meg dél-alföldi megyeszékhelyen többek között, mint a norvég Jan Garbarek, az amerikai David Murray, a lengyel SBB, az angol James Taylor Quartet, az amerikai Maceo Parker és a szintén tengerentúli Randy Weston.

A 2009-es kínálatra sem lehet panasza senkinek. A Jazz Napok díszvendége az amerikai soul-jazz egyik utolsó nagy „mohikánja”, a 67 éves Dr Lonnie Smith, a jazz-rock fúziós irányzat úttörője Lonni Coryell, valamint a Jan Garbarek Group ismert dobosa (Miles Davis hajdani együttesének ütőse), Marilyn Mazur.

A hazai színeket egy fantasztikus „supergroup”, a Dresch Mihály (szaxofon), Lukács Miklós (cimbalom) és David Yengibarjan (tangóharmonika) alkotta trió képviseli.

Rajtuk kívül fellép még a legnépszerűbb fiatal jazz muzsikusokat (Fekete-Kovács Kornél, Szandai Mátyás, Baló István) tömörítő, az egyik legfoglalkoztatottabb fiatal szaxofonos, Bacsó Kristóf által vezetett quartet is.

A hagyományokhoz híven a két napos rendezvényt szegedi kötődésű muzsikusokból áll formáció nyitja. Az idei évben ez nem más, mint a Szaniszló János által vezetett Szaniszlo Quintet.

Időpont: 2009. november 7-8. (szombat-vasárnap) 19:00 óra
Helyszín: Szegedi IH Rendezvényközpont
Belépők: 4500 Ft/nap illetve a két napra érvényes bérlet: 7000 Ft

További információ: www.privatemusic.hu
Internetes jegyvásárlás:
www.interticket.hu
www.ticketportal.hu