Főkép

Olyan sokat kellett várni erre a folytatásra, hogy már szinte el is felejtettem, meddig jutottunk a történetben, vagyis mik is voltak az előzmények. Remélem, a következő fejezet már nem várat magára ilyen sokáig, annál is inkább, mivel most kezdenek igazán összekuszálódni a szálak.

A Kitörés című könyv folytatásában az újjáalakult Bosszú Angyalai végre tovább üldözik a börtönkomplexumból meglépett szuperbűnözőket, s rendületlenül nyomoznak, hogy megleljék a kulcsot a háttérben zajló különös eseményekhez.

A hősök ezúttal Japánba mennek, ahol egy titokzatos segítő révén jutnak az Ezüst szamuráj néven elhíresült bűnöző nyomára. Az Angyaloknak tucatnyi nindzsával és jakuzával kell szembeszállniuk, akik végül egy újabb ellenfélhez, Madame Hidrához vezetik el őket.

A jelenlegi könyvben mégsem az akció dominál, helyette viszont itt van egy rengeteg csavarral megbonyolított történet, amiben sok kérdésre választ kapunk és még több újat, hogy a feszültséget is szinten tartsuk.

Amerika Kapitány fényt derít Póknő furcsa viselkedésének hátterére is, majd tanúi lehetünk, amint a Vasember rezidenciáján az Angyalok hivatalosan is bejelentik megalakulásukat, ami szintén nem megy zökkenőmentesen, hála a csapatban helyet kapott Pókember legnagyobb ellenlábasának, J. Jonah Jamesonnak.

Az új kötet erőssége az izgalmas és fordulatokban gazdag cselekményen túl megint csak a szemet gyönyörködtető képi ábrázolás. A kőarcú és hatalmas izomkolosszusok, valamint női szereplők esetében az eltúlzott idomokkal rendelkező szuperhősök megjelenítéséhez már olyannyira hozzászokhattak a rajongók, hogy el sem lehetne őket képzelni máshogyan. Ezek a karakterek inkább csak személyes drámájukban tűnnek emberinek, valamint jól kidolgozott és jellegzetes egyéniségük révén.

A magyar kiadás nagy előnye, hogy a kötet öt eredeti füzet anyagát tartalmazza egyszerre és természetesen nem hiányozhatnak az egyes szereplők (és e konkrét esetben a titokzatos szervezetek) bemutatását célzó adatlapok sem. Azonban akármennyire is terjedelmes ez a kötet, a rajongók kíváncsiságát csak még inkább felcsigázza a sok rejtélyes utalással.