FőképGyerekversein generációk nőttek fel, felnőttverseiben szép, szerény, szomorú, tartással teli emberi hangon beszél. A határon túli magyar irodalom egyik szimbóluma egykor és most is, aki a számtalan díja és kötete mellett mégis arra a legbüszkébb, hogy saját padja van „az Arany János nevét viselő metróállomáson”.

Minden egyébről beszéljenek a versek és a szerző a Momentán Társulat KEX és TEA című felolvasóestjén október 6-án Marczibányi Téri Művelődési Központban (www.momentantarsulat.hu, www.marczi.hu).

A kortárs magyar irodalom manapság nem igazán népszerű, nem eladható, nem „trendi”, gyakorta érthetetlen, ezért sokan csipőből elutasítják. Szándékunkban áll az előítéletek és ódzkodások eloszlatása. Szerintünk ugyanis szerethető, fogyasztható, kézzelfogható, sőt szórakoztató. Meghitt, zenés-gyertyafényes-kekszes teaházi hangulatú felolvasóestjeink középpontjában egy örök irodalmi téma vagy egy fontos mai magyar író/költő áll, az ő műveikből és kedvenc olvasmányaikból válogatunk. A felolvasások után a szerzővel beszélgetünk az élet és az irodalom apró-cseprő dolgairól.

Felolvasnak: Bódy Gergő, Boldoghy Borbála, Harsányi Bence, Kiskovács Attila, Molnár Levente, Nemes Takách Kata, Simonyi Balázs, Tóth Barnabás, Várady Zsuzsi

Zenei vezető: Pirisi László

Forrás: www.momentantarsulat.hu